WandaVision – Previously On (E08)

Wanda (Elizabeth Olsen) se snaží rozklíčovat svou minulost kvůli své přítomnosti a budoucnosti…

Předposlední epizoda WandaVision je skvělou hrou s divákem. Hrou při které má divák pocit, že už vlastně absolutně všechno ví a tvůrci ho následně překvapí s dalšími nečekanými zvraty. Jedná se sice o předposlední epizodu, nadále se ovšem tvůrcům daří držet to tajemno a ani po závěru této epizody není zcela jasné, kam to vlastně celé vede. A právě v tom je to geniální.

Osmá epizoda WandaVision dělá mnoho věcí naprosto výtečně. Po vzoru čtvrté epizody se tu v zásadě podávají odpovědi na některé otázky a to i díky sledování různých momentů z jiného úhlu. Ale funguje to. Funguje to emocionálně a to i díky opět famóznímu výkonu Elizabeth Olsen, který jsem od ní před premiérou seriálu upřímně nečekal. Jenomže Olsen právě až v této minisérii skutečně dostala příležitost zazářit a zároveň zajistila to, že se Wanda oficiálně stává jednou z nejzajímavějších postav v rámci Marvel Cinematic Universe, která ještě určitě předvede velké věci.

Dosud jsem v rámci WandaVision žil v tom, že jakmile nastoupí Kathryn Hahn na scénu, krade si jednoduše každou scénu pro sebe. Právě v osmém díle ale Hahn dostává ještě více prostoru a dokazuje, že je prostě výborná. Už v úvodní scéně na ní divák dostává zcela nový pohled a i v téhle póze je Hahn neskutečná. Především komediální herečka tu dostává možnost se předvést v novém světle a stojí to za to.

V rámci této epizody se výtečně propracovává mytologie- Momenty, které byli zmíněné v Avengers: Age of Ultron jsou tu poprvé představené v akci a i na ně divák získává novou perspektivu. Především ale skutečně platí, že emoce fungují na správných místech a šokující odhalení v této epizodě dodává též dosavadním událostem seriálu něco na víc. Režisér Matt Shakman dokázal, že se sice víceméně rozloučil se sitcomovým formátem, i v normálních podmínkách ale utvořil epizodu, která má všechno- Výtečné herecké výkony, vysokou řemeslnou kvalitu a funkční nalákání na závěrečnou epizodu i díky nečekané po-titulkové scéně.

Opravdu se v rámci této epizody přijde s něčím, co snad nikoho nenapadlo. Ale zároveň to pořád neskutečně funguje, potvrzuje tu těžkou situaci hlavní hrdinky a především se skutečně nejede v očekávaných vodách. Jedná se o prozatím nejlepší epizodu a to nejlepší možné nalákání na finále. Uvidíme, jak se povede……..

Verdikt: 5 z 5


Photo © Disney+

Související příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.