VÍKENDOVÉ TRŽBY 7 – 9. 5. 2021: Jedničkou víkendu se stal Rozhněvaný muž, novinka režiséra Guye Ritchieho. Americká p…

VÍKENDOVÉ TRŽBY 7 – 9. 5. 2021:

Jedničkou víkendu se stal Rozhněvaný muž, novinka režiséra Guye Ritchieho. Americká předělávka francouzského akčňáku Krvavý prachy se mohla opřít o Jasona Stathama v hlavní roli a ve finále hlásí za úvodní víkend v Americe 8, 1 milionů dolarů. Už týden před americkou premiéru se Ritchieho novince podařilo vydělat 4, 8 milionů dolarů, aktuálně přitom hlásí 25, 6 milionů dolarů a to ještě dnes dorazí do čínských kin. Na filmy Jasona Stathama se poté v Číně chodí a to nejen v rámci Rychle a zběsile (Hobbs a Shaw- 201 milionů jenom z Číny), ale i jiných (Mechanik zabiják: Vzkříšení- 49 milionů dolarů, MEG: Monstrum z hlubin- 153 milionů dolarů). Tento film si tak i případně může v Číně díky Stathamovi vydělat nějaký ten peníz (z předpremiér film zde zatím vydělal 1 milion dolarů) a United Artists (americká práva), Lionsgate (práva ve Velké Británii) a Universal (práva ve zbytku světa) tak ve finále budou moci být pravděpodobně při finálním sčítání zisku spokojeni. Bude to poté stačit na rozjetí potencionální franšízy? Na to bych osobně dvakrát nesázel. Ritchie a Statham by už ovšem příští rok měli společně dodat špionážní snímek Five Eyes a tam už si to se startem franšízy zahrává o poznání více. Vše ale pochopitelně naznačí až samotná budoucnost. Potěší ovšem zprávy o tom, že je Rozhněvaný muž údajně povedená akční jízda. Dokazují to i diváci, kteří v CinemaScore filmu udělili známku A-. Otvírák za 8 milionů dolarů je především slušný v rámci aktuálních podmínek a filmové léto tak začíná rozhodně solidně. Snad bude v nadcházejících týdnech jen líp.

Na druhém místě přetrval Demon Slayer – Kimetsu no Yaiba – the Movie: Mugen Train. Ten za svůj třetí víkend v Americe vydělal 3, 05 milionů dolarů, což znamená propad o 52% oproti poslednímu víkendu. Přesto to znamená dohromady 39, 6 milionů dolarů z Ameriky, ale především 473 milionů dolarů celosvětově. Film je tak nejenom nejvýdělečnějším anime filmem všech dob, ale i nejvýdělečnějším filmem roku 2020. Studio Toho tak určitě v budoucích letech dodá nějaký ten sequel.

Na třetím místě přetrval Mortal Kombat. Propad o 62% znamená, že Mortal Kombat za svůj třetí víkend vyděla 2,375 milionů dolarů. To znamená dohromady 37, 8 milionů dolarů z Ameriky, celosvětově film poté hlásí 72 milionů dolarů. Při rozpočtu 55 milionů dolarů se poté tak nezdá zcela jisté, zda na pokračování určitě dojde. Více tak napoví následující týdny, Mortal Kombat se svými pokračováními zatím určitě vyhráno nemá. Jde ovšem o úspěch na HBO Max, tudíž je možné, že na nějaké navázání by mohlo dojít alespoň na této streamovací službě. Jen těžko říct, zda má Mortal Kombat v následujících pár letech budoucnost v kině.

Čtvrté místo obhájil Godzilla vs. Kong s 1, 93 milionem dolarů. Dohromady tak konfrontace Godzilly a Konga přepočítává 92, 9 milionů dolarů z Ameriky, celosvětově poté 422 milionů dolarů. Zde už je konfrontace legendárních monster a především budoucnost MonsterVerse v pořádku, i přes rozpočet mezi 155-200 miliony dolarů by měl totiž film být dávno v černých čísel a již je jisté, že se na dalším filmu pracuje. Bude to opravdu Son of Kong? To napoví až budoucnost.

Páté místo poté obhájila disneyovka Raya a drak s 1, 865 milionem dolarů (narůst o 35% oproti předchozímu víkendu). Dohromady tak disneyovka přepočítává 43, 8milionů dolarů z Ameriky, celosvětově poté 105 milionů dolarů. O úspěch rozhodně nejde, protože Disneyho tenhle animák vyšel na více než 100 milionů dolarů a nejde o úspěch ani na streamu a ani v rámci merche. Disney tak šanci na nějakou tu sérii zde definitivně dávno vzdal.

Příští týden do kin dorazí režíjní debut Christopha Waltze Georgetown, novinka Taylora Sheridana Kdo mi jde po krku s Angelinou Jolie v hlavní roli, Spirála strachu: Saw pokračuje aneb Saw IX s Chrisem Rockem a Samuelem L. Jackonsem v hlavních rolích a Netflix poté do 600 kin pošle Armádu mrtvých a to dokonce týden před tím, než novinka Zacka Snydera dorazí celosvětově na Netflix.

Související příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.