Víkendové tržby 7- 9. 11. 2020: Do amerických kinech se tento týden (týden kdy prim hráli především volby o nového prezide…

Víkendové tržby 7- 9. 11. 2020:

Do amerických kinech se tento týden (týden kdy prim hráli především volby o nového prezidenta a v nejbližších dnech nejspíš dojde mezi Trumpovými a Bidenovými voliči k pěkně brutálním šarvátkám) dostal snímek Nechte ho jít (který by se dle optimistických vyhlídek měl nadále do českých kin dostat už 26. 11. 2020) ve kterém se po Muži v oceli opět spojili herci Kevin Costner a Diane Lane v roli manželů, kteří se tentokrát snaží zachránit život svému vnukovi a partnerce jejich zesnulého syna, kteří jsou ohrožovaní novým partnerem matky jejich vnuka. Dle několika recenzích by nás ideálně měl na konci listopadu v českých kinech čekat jeden z nejlepších filmů roku, kde by měli Costner a Lane předvést, že ještě nepatří do starého železa a zároveň se této dvojici podařilo dojít si pro 4 miliony dolarů za otevírací víkend. Aktuálně se nejde bavit o rozpočtu, protože žádné oficiální zprávy o útratách za tento thriller nejsou, nicméně pokud by se film stal trvalkou tak by studiu Focus Features mohl vydělat ještě nějakých pár milionů dolarů navíc. Na Oscary to tento snímek přece jen asi nakonec nedotáhne, přesto by mohlo jít o jednu z nenápadných filmových pecek roku.

Studio Focus Features si drží i druhé místo, ovšem horor Come Play od minulého víkendu spadl o 45% a tudíž tak z Ameriky hlásí pouze slabých 5 milionů dolarů a nevypadá to, že by se aktuálně dosažená částka měla zvýšit. Rozpočet byl ovšem pouhých 9 milionů dolarů a tudíž tahle bolest studio kdovíjak nezabolí. Žijeme ovšem v době, kdy jsou horory schopné vydělat mnohonásobek svého rozpočtu a tohle ten případ nebude.

Tenet jinak celosvětově hlásí 350 milionů dolarů . Na DVD a Blu-Ray jinak novinka Christophera Nolana dorazí 14. 12. 2020, studio Warner Bros. ale dle svého vyjádření nadále počítá s tím, že film bude uveden i v kinech v New Yorku a v Los Angeles jakmile se tyto nadále zavřené trhy otevřou. Je tu tak možnost, že by Tenet skutečně ve finále mohl dosáhnout alespoň těch 400 milionů dolarů celosvětově? To je menší háček, protože pokud se tyto trhy otevřou až začátkem roku 2021 a film už bude dávno k dostání na nosičích, je možné, že do kina dorazí jenom opravdoví cinefilové, kteří si budou tento film chtít užít na velkém plátně pro který byl tento film vyloženě stvořen. Každopádně už nás ale nic nezbaví uzávěrky nad tím, že Nolanovo vydupání si vydání filmu ještě letos způsobilo též to, že film neskončí jako finanční úspěch i přes neobvyklé podmínky o 63% z veškerých promítání.

Pořád depresivní Ameriku prozatím opustíme a vydáme se vstříc asijským trhům, kde je situace jak je zvykem velmi pozitivnější. Čínské stálice The Eight Hundred (464 milionů dolarů celosvětově), My People, My Homeland (450 milionů dolarů, dost možná se společně s The Eight Hundred bude bojovat o titul nejvýdělečnějšího filmu roku) a Jiang Ziya (239 milionů dolarů) už necháme rozboru být a podíváme se na japonskou stálici Demon Slayer: The Infinity Train, která hlásí už více než 200 milionů dolarů. Vrátíme se ještě poté do Číny kde válečný snímek Sacrifice po 3 týdnech hlásí 134, 4 milionů dolarů celosvětově.

Po oznámení odkladu Smrti na Nilu a Free Guye na příští rok zůstává prozatím neodloženým velkým blockbusterem na příští rok Wonder Woman 1984, zrovna tu ale dle zpráv čeká odklad v několika brzkých dnech. Vysmáté tak zůstává studio Universal. To mělo ještě půl roku nazpátek problém s tím, že řetězec kin AMC nadále odmítal promítat jejich filmy poté co Universal vymyslel novou strategii o tom, že by se jejich filmy mohli zdržet v kinech jenom 3 týdny a následně být za exkluzivní poplatek odeslány na streamovací službu. Ostatně nějak takhle to bude fungovat s hororem Slečna bestie, který Universal ve spolupráci s Blumhouse pošle do amerických kin už 13. 11. 2020 (na streamovací službě poté bude k dispozici 4. 12. 2020) a dle optimistických výhledu bychom tuhle údajně velmi podařenou pecku utahující si ze slasherů mohli očekávat v českých a slovenských kinech 3. 12. 2020. Tak uvidíme jak se Vince Vaughnovi hrající puberťačku v těle sériového vraha povede a především jestli se celá situace tak uklidní, že se nejenom u nás otevřou kina a vše se vrátí do zlatých časů před březnem 2020…….

Související příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.