Víkendové tržby 26-28. 2. 2020: Po dlouhé době je to v rámci amerických tržeb celkem zajímavé. Do kin totiž dorazili Tom …

Víkendové tržby 26-28. 2. 2020:

Po dlouhé době je to v rámci amerických tržeb celkem zajímavé. Do kin totiž dorazili Tom a Jerry a jejich americký otvírák ve výši 13, 7 milionů dolarů je druhým nejlepším americkým otvírákem za posledních 6 měsíců (konkurencí je jen otvírák Wonder Woman 1984 za 16, 4 milionů dolarů). Tom a Jerry dokonce nakopali zadek i otvíráku Croodsových 2 (9, 7 milionů dolarů). Je to překvapující nejen proto, že aktivně řádí pandemie, ale především také proto, že Tom a Jerry jsou zároveň kromě kin exkluzivně k dostání na streamovací službě HBO Max. To nás jen může naplnit optimizmem, že na kina se pořád úplně nezanevře a když je ta možnost, lidé do kina prostě dorazí. Tenhle otvírák se navíc povedl aniž by se stihli otevřeli kina v New Yorku (ty se v omezené míře otevírají až příští týden) a Los Angeles (ty by se měli otevřít už za měsíc).

Celosvětově poté Tom a Jerry za první víkend vydělali 38, 8 milionů dolarů. Tahle celovečerní věc, která odkaz téhle legendární animované dvojice pohřbí už bolestivou úvodní scénou měla rozpočet 50 milionů dolarů (i když různé zdroje se rozcházejí mezi 50-79 miliony dolarů) a když se dívám na ty čísla ze zahraničí, studio Warner Bros. tu dost možná bude mít úspěch, který zároveň nebudou muset zachraňovat čísla z HBO Max. Do jisté míry tomu pravděpodobně i fakt, že americké recenze sice tuhle urážku na cti posílají do věčných lovišť, přijetí diváků je ale celkem kladné (CinemaScore= A-).

Celovečerní Tom a Jerry film mě sice osobně velmi potrápil, přesto mě její relativní úspěch těší právě v tom, že kina dost možná skutečně čeká v brzké době oživení. Streamovací služby sice nadále budou existovat, ještě nějakou dobu bude trvat než se dá celý svět do pořádku a navíc je skutečně možné, že i po konci pandemie se budou lidé návštěvy kina přece jen chvíli obávat, přesto čichám, že právě čísla Toma a Jerryho slibují, že vše není tak černé, jak se zdá. A budu rád, když se za pár měsíců ukáže, že jsem měl pravdu. Tom a Jerry tak dost možná skutečně předvádí slunce na konci tunelu. Jen je velmi smutné, že to předvádí zrovna tahle píčovina.

Větší hra se ale pořád hraje v Číně- Detective Chinatown 3 tak trochu dojel na vysoké propady, aktuálních 667 milionů dolarů ale dokazuje, že je film v černých čísel (rozpočet byl 117 milionů dolarů) a jde prozatím o nejúspěšnější díl série (překonal i dvojku, která celkově vydělala 544 milionů dolarů). V Číně už se zcela určitě pracuje na čtyřce. Naopak snímek Hi, Mom nyní celkově hlásí 745 milionů dolarů a i přesto, že to nebude stačit na Wolf Warriora 2 (874 milionů dolarů), pozice 2. nejvýdělečnějšího čínského filmu je sama o sobě velmi super. Jen už snad budou podobně velká čísla přítomna již brzy opět v Hollywoodu.

Příští týden do kin dorazí disneyovka Raya a drak, kterou diváci budou moci kromě kina vidět také na Disney+, kde si ovšem budou muset zaplatit příplatek ve výši 30 dolarů (při této platbě navíc bude možné animák vidět pouze jednou). Uvidíme, jestli Disneyho v tomhle ohledu čeká podobný průšvih jako s hranou Mulan (i když se hlavouni nadále dušují o tom, že Mulan byla úspěch, data ovšem napovídají něco jiného), právě otvírák Toma a Jerryho ale dost možná znamená, že i příští týden to bude (v rámci pandemických podmínek) velmi zajímavé. Do kin jinak též dorazí sci-fi Chaos Walking s Tomem Hollandem, Daisy Ridley a Madsem Mikkelsenem v hlavních rolích, které se po 2 letech odkládání definitivně dočká premiéry a pravděpodobně brutálně prošumí.

Související příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.