Víkendové tržby 22- 24. 1. 2021: Tyhle víkendový tržební reporty vzhledem k aktuální situaci jednoduše zavání nudou, přesto…

Víkendové tržby 22- 24. 1. 2021:

Tyhle víkendový tržební reporty vzhledem k aktuální situaci jednoduše zavání nudou, přesto ovšem neuškodí si na stav tržeb trochu posvítit. V Americe opět zůstal jedničkou víkendu nový akčňák s Liamem Neesonem v hlavní roli Marksman. K uzmutí zlaté medaile mu stačili 2 miliony dolarů (což je 35% propad proti předchozímu týdnu) a aktuálně nový Neesonův akčňák hlásí celkově z Ameriky 6 milionů dolarů. Nehrozí, že by aktuální čísla Neeson v Americe kdovíjak znásobil a navíc vzhledem k světové bídné situaci ani nehrozí nějak mohutný úspěch na zahraničních trzích. Rozpočet ovšem nepřesáhl 23 milionů dolarů a tudíž se dá pořád technicky uvěřit tomu, že se Open Road Films dostanou k černým číslům. Ve finále za to ale pravděpodobně budou moci vděčit i například prodeji na nějakou online filmovou knihovnu. Neeson by ale pořádný hit určitě potřeboval a uvidíme jestli z Neesona nakonec skutečně bude hvězda nové Bláznivé střely.

Croodsovi 2: Nový věk se ve svém 9. víkendu umístili na druhém místě, stačila k tomu částka ve výši 1, 8 milionu dolarů. Celosvětově se pokračování animované pravěké rodinky může chlubit se 140 miliony dolarů, na jedničku (587 milionů dolarů) se ovšem jednoduše nechytá a s jakýmikoliv plány ohledně realizace snímku Croodsovi 3 můžeme nejspíš jednoduše zapomenout. Pokračování ovšem mělo vyjít pouze na 65 milionů dolarů, což znamená, že v tom DreamWorks Animation úplně v hloubce neskončí. U takového Mimi šéfa 2 ale určitě doufají v mnohonásobně lepší čísla.

Wonder Woman 1984 se tento týden naposledy exkluzivně nachází na službě HBO Max a uvidíme jestli to zájem v kinech nějak zvýší. Na třetí pozici v Americe stačila filmu částka ve výši 1, 6 milionu dolarů. Celosvětově je druhé dobrodružství Diany na 148 milionech dolarů a nadále platí, že plácání Warnerů po zádech ohledně toho, že je Wonder Woman 1984 na streamu neskutečný úspěch nelze brát relevantně. Čím dál tím více zdrojů hlásí, že jsou u tohoto filmu jednoduše obří zprávy a vůbec se nedivte, že se nad Wonder Woman 3 pravděpodobně definitivně zavře voda. A dost možná to celé časem přece jen ovlivní celý plán s HBO Max.

Japonský animák Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba the Movie: Mugen Train už celosvětově hlásí 381 milionů dolarů a jde tak o nejvýdělečnější anime film všech dob. Pixarovka Duše se může pochlubit 71 miliony dolarů z celého světa, rozpočet ve výši 200 milionů dolarů trochu zchlazuje fakt, že je film údajně enormním hitem na Disney+. Potenciál to ale rozhodně nenaplnilo.

Příští týden do kin dorazí kriminálka Střípky s Denzelem Washingtonem, Rami Malekem a Jaredem Letem v hlavních rolích. Thriller v režii Johna Lee Hancocka (Zrození šampióna) se poté v Americe vydá kromě kin také na streamovací službu HBO Max po vzoru Wonder Woman 1984. Zrovna u tohohle komornějšího filmu ale bude potencionální ztráta bolet mnohem méně než právě u zmiňované druhé sólovky nejznámější hrdinky od DC Comics……

Související příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.