Víkendové tržby 19 – 21. 3. 2021: V Americe již třetí víkend za sebou první místo obhájila disneyovka Raya a drak. K uzmu…

Víkendové tržby 19 – 21. 3. 2021:

V Americe již třetí víkend za sebou první místo obhájila disneyovka Raya a drak. K uzmutí zlaté medaile jí stačila částka ve výši 5,2 milionů dolarů, což je 9% propad oproti minulému víkendu. Pomohl i fakt, že se tento týden definitivně otevřeli kina v Los Angeles a spousta lidí v Los Angeles tak konečně rádo vyrazilo do kina. Raya a Drak nicméně aktuálně celosvětově přepočítává částku ve výši 71, 2 milionů dolarů. Raya a drak se ale též dá zakoupit exkluzivně na Disney+ (její koupě vyjde na 30 dolarů) a Disneymu se tak možná podaří v rámci rozpočtu, který zcela určitě přesáhl 100 milionů dolarů vyloženě neprodělat. Dočká se Raya a drak nějakého navázání? To ukáže až čas, něco mi ale říká, že film bude úspěchem minimálně v rámci prodeje hraček.

Druhé místo poté naopak obhájili Tom a Jerry. Na obhájení stříbrné pozice stačila částka ve výši 3, 5 milionů dolarů, což znamenalo propad o 7% oproti předchozímu víkendu. Celosvětově tato dovjice přepočítává už 77, 2 milionů dolarů, přičemž rozpočet vyšel na 79 milionů dolarů. Film jde ale nadále zhlédnout na streamovací službě HBO Max a většina domácností tak nadále radši volí v aktuální době bezpečné sledování doba. Těžko říct, zda dohromady tržby a úspěšnost sledovanosti na HBO Max donutí studio Warner Bros. k zvážení realizace pokračování.

Na třetím místě poté skončila novinka The Courier s Benedictem Cumberbatchem v hlavní roli. Tomuto thrilleru stačila na bronzovou pozici částka ve výši 2 milionů dolarů, přičemž rozpočet není známý. Zrovna tomuhle filmu se nejspíš nějaká extra nedařilo ani za normálních podmínek a dost možná si to uvědomilo i studio Lionsgate, které film definitivně vypustilo aktuálně do kin. Liongstate je ale už dávno proslavena předprodáváním práv a dá se tak předpokládat, že i v tomhle případě se jim nějakým způsobem The Courier zaplatí.

Příští týden do kin dorazí akčňák Nikdo s Bobem Odenkirkem v hlavní roli od režiséra Iljy Najšullera (Hardcore Henry). Na mezinárodních trzích (především v Číně) se poté objeví Godzilla vs. Kong, do amerických kin (a streamovací službu HBO Max) ale film půjde až 31. 3. 2021.

Související příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.