Víkendové tržby 15 – 17. 1. 2021: Jedničkou víkendu je v Americe akčňák The Marksman. Tomu k vítězství (a překonání Won…

Víkendové tržby 15 – 17. 1. 2021:

Jedničkou víkendu je v Americe akčňák The Marksman. Tomu k vítězství (a překonání Wonder Woman 1984) stačila částka ve výši 3, 7 milionů dolarů (která ovšem byla utržena za 4 dny v rámci prodlouženého víkendu, za 3 dny se utržila částka ve výši 3, 2 milionů dolarů). Akčňák, kde Liam Neeson v hlavní roli likviduje členy mexického kartelu nesklízí zrovna recenze, které by skákali do vzduchu (minimálně je to ale prý zábavnější film než Rambo 5) a minimálně Neeson je prý v roli, která by seděla Clintu Eastwoodovi fajn. U akčňáku v režii Roberta Lorenze (který doteď plnil pozici producenta právě u filmů, které režíroval Eastwood- Million Dollar Baby, Gran Torino, Americký sniper) neznáme rozpočet, něco mi ale říká, že Open Road Films tratit nebudou a ideálně by se Neesonův akčňák při nějakém stavu trvalky mohl klidně potencionálně zaplatit z kin (samo sebou při zapojení mezinárodních trhů). Právě i díky nízkému rozpočtu tvůrci rozhodli nasadit film v aktuální situaci a nebudou toho muset v blízké době litovat. Vše ovšem záleží na následujících týdnech. A Liam Neeson jinak již podruhé začal tvrdit, že plánuje skončit s akčními filmy. Tak uvidíme, zda to za pár let nezačne tvrdit i potřetí, nicméně se musí nechat, že i věku 68 let mu tyhle akční pózy celkem sedí.

Wonder Woman 1984 jinak celosvětově z kin hlásí 141 milionů dolarů- 35, 8 milionů dolarů z Ameriky, 105, 9 milionů dolarů ze zahraničních trzích. Jde o rapidní pokles oproti prvnímu filmu (který si tehdy došel pro 818 milionů dolarů, jenom 412 jich tedy přitom bylo z Ameriky), zde se ale logicky dá všechno shodit na COVID. A pak se dle očekávání najdou lidi, kteří začnou říkat, že na tom tolik nesejde. Přece kvůli HBO Max! No právě HBO Max. Warneři se sice mohli pochlubit tím, že si streamovací službu díky exkluzivnímu uvedení zakoupilo mnoho nových předplatitelů a hrdě přitom oznámili plány na Wonder Woman 3, statistiky ale dokazují, že to s tím úspěchem zase taková hitparáda není. To ale studio Warner Bros. zatím pořád nebrzdí a i nadále se tváří, že do konce roku budou všechny filmy studia exkluzivně vydávány souběžně do kin a i na HBO Max. Něco mi pořád říká, že zhruba v průběhu roku vše zase bude jinak, obětí téhle strategie se však velmi pravděpodobně stane minimálně Godzilla vs. Kong, který by se měl na HBO Max (a ve funkčních amerických kinech) objevit už 26. 3. 2021. Tedy v době, kdy teprve dost možná začnou Warneři uvažovat nad tím, že tohle řešení nebylo úplně nejlepší.

Definitivní smutnou zprávou poté může být nedávná zpráva několika analytiků, kteří začínají tvrdit, že bezpečné znovuotevření kin bude možné nejdříve v druhé polovině letošního roku/možná až na podzim 2021. Uvidíme, jestli se tak definitivně stane, se všemi těmi odklady očekáváných blockbusterů, šířícími se negativními zprávami a očividným (ne)poklesem se tomu dá věřit čím dál tím víc…….

Související příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.