Loki – Lamentis (E03)

Loki (Tom Hiddleston) se dozví o plánu Varianty (Sophia Di Martino), on sám má ovšem svůj vlastní, který navždy změní osud obou……

3. epizoda Lokiho zakončuje první polovinu 1. série. Po zajímavém cliffhangeru se dostáváme do dalšího dění, kdy se Loki bude muset vypořádat se svou nečekanou alternativní verzí.

Sophia Di Martino je sice Loki, rozhodně ovšem nejde o 100% kopií již dávno známého Lokiho v podání Toma Hiddlestona. Hiddlestonův Loki stráví s Loki De Martino celou epizodu a dochází zde k velmi zajímavé vzájemné chemii. Oba se víceméně nemohou vystát (a Hiddlestonův Loki začíná po všech těch filmech chápat, jak moc většině leze krkem), zároveň se ovšem ze dvou verzí Lokiho stává celkem sehraný tým. Moment, kdy vzájemné diskutují o své minulosti a dočkává se zde zajímavého srovnávání, dalšího podkresu charakteru Hiddlestonova Lokiho a především též rozvoje charakteru Loki/Sylvie De Martino.

Oproti předchozím dvěma epizodám má třetí epizoda tak trochu pomalejší tempo, přesto rozhodně není zbytečně výplňková. Nová odhalení o TVA, které zcela změní pohled na dosavadní dění seriálu. Funkční dialogové konfrontace mezi dvěma verzemi Lokiho, při kterých dokáže Di Martino držet krok s Hiddlestonem. A další povedené akční scény s bravurní choreografií.

Kate Herron na režijní židli nadále odvádí dobrou práci, kdy je schopná vést akční scény, zároveň vést herce k zajímavým konfrontacím a dokáže Lokiho tak trochu odlišit od WandaVision či Falcona a Winter Soldiera. Nadále se na Lokiho hezky kouká a k vizuálu jednoduše nejde mít výtku. A soundtrack Natalie Holt je nadále parádní. Závěr poté končí dalším cliffhangerem, který naláká na další dění.

Třetí epizoda má možná oproti dvěma předchozím epizodám pomalejší tempo, přesto ovšem i kratší délce uteče. Dozvídáme se nové informace, De Martino konečně dostává více prostoru a krade si ho pro sebe a především je třešničkou na dortu zpívající Hiddlestonův Loki. Jde vůbec chtít víc? Třetí epizoda rozhodně drží laťku a snad bude i druhá polovina 1. série stát za to……

Verdikt: 5 z 5


Photo © Disney+

Související příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.