Loki – For All Time. Always. (S01E06)

Lokiho (Tom Hiddleston) a Sylvii (Sophia Di Martino) čeká dostaveníčko s osudem, který navždy změní tok časoprostoru……

To, že bude mít finále Lokiho velkou dohru na budoucnost MCU bylo již delší dobu tak trochu jisté. Nikoho ovšem nemohlo nic připravit na tohle finále, které si drží vše nastavené předchozími 5 díly. Výtečná práce s budováním atmosféru, vynikající a půvabný vizuál, nadále fenomenální výkony a především delší dobu očekáváné zjevení jedné postavy, která bude mít na budoucnost MCU dle slibu finále 1. série Lokiho velkou dohru. 1. série Lokiho dokáže skončit jako konec jednoho kompletního celku, zároveň ovšem ponechává výrazně otevřená dvířka pro 2. sérii, přičemž se nadále udržuje to posvátné tajemno. A jen to ukazuje, že se u Lokiho nepolevuje.

Dochází k vyvrcholení vztahu Lokiho a Sylvie, tajemna okolo TVA, komplikací s časoprostorem a definitivně se ukazuje, že není cesty zpět. Celé to po celou dobu skutečně působí, že se o něco hraje, že rozhodnutí hlavních postav bude mít takový či takový zásadní dopad. I přes silné pouto tak dochází ke konfrontacím, jejichž výsledek skutečně ovlivní MCU na několik let dopředu. Oné osudovosti nadále pomáhá fenomenální soundtrack Natalie Holt, který jinak nadále funguje jako skvělá podložka k oné mysterióznosti, která ze seriálu nadále trčí.

Akční scény mají povedenou choreografii, tomu vizuálu se opravdu nedá co vytknout a celé to skvěle frčí k onomu finále, které se bez spoilerů popisuje vlastně dost těžce. Jisté ovšem je, že finále 1. série definitivně otevírá dveře k šíleným věcem, kterých bude v MCU po několik dalších let mnoho. Především je ovšem důležité vědět, že ´´ Loki will return in season 2 ´´. Finále 1. série ovšem bylo fenomenální a především i proto, že to celé vyvrcholí dosti nečekaným způsobem. I ten otevírá dveře k mnoha možnostem……

Verdikt: 5 z 5


Photo © Disney+

Související příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.