Kdo se nedožije konce Avengers: Endgame

Obsahuje potencionální spoilery ke všem filmům z Marvel Cinematic Universe, především Avengers: Infinity War

Takže už 25. dubna jde do kin Avengers: Endgame. Včera jsme se znenadání dočkali parádního traileru, kterému se stále nepodařilo ukázat příliš a přesto nalákat.

Jestli si někdo může dovolit v kampani nevytahovat všechny trumfy, jsou to pravděpodobně právě Avengers: Endgame. Ty byli byli hitem i kdyby Disney nevypustil jedinou fotku či trailer. Jedná se prostě o konec jedné dekády, 22. film z Marvel Cinematic Universe, který by měl uzavřít jednu éru. A i když po minulém filmu bylo jasné, že se většina hrdinů, kteří zmizeli po Thanosově lusknutí vrátí. Je ale jasné, že minimálně po Endgame už nám pár ikon definitivně zmizí. Režiséři bratři Russové totiž zdůraznili, že Endgame přežijí pouze 2 původní Avengeři ze starší dekády. Z bandy hrdinů Iron Man, Captain America, Thor, Hulk, Black Widow a Hawkeye by tedy měli čtyři padnout a dva přežít. Ani to ale nemusí znamenat definitivní počet padlých. Kdo všechno ve filmu padne a kdo se dožije zrodu nové éry Marvel Cinematic Universe? Pojďme si to hezky rozebrat.

PRO INFO: Seznam hrdinů neobsahuje ty, kteří zemřeli po Thanosově lusknutí v Infinity War, jednoduše proto, že zatím zůstávají oficiálně mrtví, a i když je možné, že někteří hrdinové možná podruhé a definitivně zemřou, zatím budeme pracovat jenom s těmi, kteří oficiálně ještě v Marvel Cinematic Universe žijí. Tak jdeme na to!


1. Tony Stark/Iron Man

Hraje: Robert Downey Jr.

Předtím se objevil ve filmech: Iron Man, Neuvěřitelný Hulk, Iron Man 2, Avengers, Iron Man 3, Avengers: Age of Ultron, Captain America: Občanská válka, Spider-Man: Homecoming, Avengers: Infinity War

Avengers: Endgame bude jeho: 10. výskyt

Proč by mohl přežít: Je jednou z nejoblíbenějších postav Marvel Cinematic Universe, především díky jeho představiteli Robertu Downeymu Jr. Od Avengers všechny filmy s ním (krom Spider-Man: Homecoming) překonali hranici 1 miliardy a z hlediska trhu je nejúspěšnějším hrdinou Marvelu. Marvel si jeho ujmu všímá a tak zatím co ostatním představitelům hrdiny dává spíše ,,peněžní drobky´´, u Downeyho se nebojí sypat pohádkové sumy, které údajně měli už u Avengers: Infinity War+ Avengers: Endgame překonat sumu 70 milionů dolarů

Proč by mohl zemřít: Právě fakt, že to byl on kdo nastartoval celé Marvel Cinematic Universe, by dalo větší údernost kdyby na konci jedné éry zemřel. Downey Jr. několikrát naznačoval, že už se na roli cítí starý a jednou bude čas kdy bude muset odejít. A právě ta finanční suma už může Marvel stát až tak moc velké výdaje, že se pokusí Iron Mana oddělat a nahradit ho novou generací hrdinů. + Představitelka Iron Manovy lásky Gwyneth Paltrow oznámila, že Avengers: Endgame bude její poslední film. A přece jenom by dávalo smysl, že by Iron Manova láska opustila Marvelácký vesmír společně s ním….

Umře na: 85%

Psal se rok 2008 a Kevin Feige si dost možná kousal nehty, jestli bude Iron Man hit nebo propadák. Ve finále z toho byla tržba 585 milionů dolarů a Feige dost možná nevěděl, že načal velkou sérii, která nyní aktuálně díky Captain Marvel hlásá překonání hranice 18 miliard dolarů celosvětově a překonat tuhle částku v rámci nějaké frančízy bude hodně těžké a dost možná ještě dlouho nebude překonaná, i kdyby se příští díly Avatarů, Star Wars, Rychle a zběsile nebo DC komiksáren stavěli na hlavu.

Byl to právě Iron Man kdo celé univerzum nastartoval, lidé ho mají rádi. Dvojka si došla pro 626 milionů dolarů, Avengers poté v roce 2012 trhli 1, 5 miliardy dolarů, načež o rok později si Iron Man ve své třetí sólovce došel pro 1,2 miliardy. V roce 2015 dorazil Avengers: Age of Ultron a bylo z toho 1, 4 miliardy dolarů. Následně se o rok později z Captain Americy 3 vyklubala Občanská válka, kde z toho bylo 1, 1 miliardy dolarů a v roce 2017 ve Spider-Man: Homecoming mentoroval Iron Man mladého Spider-Mana a ta miliarda (v kinech padlo 880 milionů dolarů) z toho nebyla jen těsně. V roce 2018 poté dorazila Infinity War a byli z toho 2 miliardy. Je jasný, že svádět úspěch Marvelovek jenom na Iron Mana nedává moc smysl, právě Downey Jr. je ale v podstatě tváří celého MCU, jeho třetí sólovka byli donedávna nejúspěšnější sólovkou (Iron Mana 3 překonal až Black Panther s 1,3 miliardy) a dostává nejvíc, právě kvůli celkové oblíbenosti.

Z miliardářského playboye se napříč historii moc nezměnil, rozhodně se ale stal klidnějším a lidštějším, na konci Infinity War to téměř dopadlo tak, že by ho titán Thanos zabil kdyby mu Doctor Strange zachránil život a neřekl Starkovi, že jsou aktuálně v Endgame. Stark samosebou tehdy ještě nechápal o co jde a ještě víc ho rozhodilo to když mu před očima zemřeli nejen Doctor Strange a Strážci Galaxie ale především mladičký Spider-Man.

Takže v jaké fázi aktuálně Tony Stark je? Dle trailerů na Endgame víme, že s Nebulou aktuálně trachtí vesmírem a i když první trailer naznačoval, že by mohli Iron Man s Nebulou umřít, poslední trailer ukázal, že se Tony nakonec na Zemi vrátí. Otázka je co teď…… zemře Tony Stark při boji s Thanosem? Obětuje se za záchranu půlky života a svojí Pepper? Nebo se mu jen podaří zachránit zmizelou půlku veškerého života, definitivně odejde do důchodu a předá štafetu mladému Harleymu z Iron Mana 3 (který se má oficiálně objevit i v Endgame!)? Uvidíme, nicméně zrovna smrt Iron Mana by ukázala, že Endgame je závěr jedné éry ve kterém hrdina, který vše nastartoval definitivně umírá….. a spoustě lidem by v tom sále kapesníčky zmizeli za několik sekund

2. Steve Rogers/Captain America

Hraje: Chris Evans

Předtím se objevil ve filmech: Captain America: První Avenger, Avengers, Thor. Temný svět (Lokiho vize), Captain America: Návrat prvního Avengera, Avengers: Age of Ultron, Ant-Man (potitulková scéna), Captain America: Občanská válka, Spider-Man: Homecoming (nahrávka), Avengers: Infinity War, Captain Marvel (potitulková scéna)

Avengers: Endgame bude jeho: 11. výskyt

Proč by mohl přežít: Chris Evans už potvrdil, že bude Avengers: Endgame poslední film ve kterém si Captaina Americu zahraje. To ale samosebou automaticky nemusí znamenat smrt a může odejít do důchodu nebo se vrátit v čase a dožít se svojí láskou Peggy Carterovou

Proč by mohl zemřít: Vzhledem k tomu, že ale mluvíme o Endgame a mělo by být vidět, že jedná éra opravdu končí, pravděpodobnější scénář je, že Captain America umře. A jo, bude to hodně smutný a emotivní, minimálně to ale bude emoční masírka a to se cení! Jakou má všechna ta akce a osudovost smysl když reálně o ty postavy strach mít nemáme?!

Umře na: 95%

Captain America to neměl tak lehké jako Iron Man. Jeho první sólovka trhla jen 370 mega a i když následně Avengers trhli 1, 5 miliardy a Captain America v ní fungoval jako velitel týmu, hlavní pozornost na sebe strhávali vlastně všichni ostatní krom Hawkeye. Právě Avengers ale zvedli Capovu popularitu a tak si jeho druhá sólovka došla už pro 714 milionů dolarů. Následně byli Avengers: Age of Ultron a Captain America: Občanská válka miliardovými hity, i přesto, že na rozdíl od Iron Mana trojky sázela Capova třetí sólovka na to, že se tam objevili téměř všichni tehdejší hrdinové MCU krom Thora a Hulka. V Infinity War hrál Captain poté spíše druhé housle a to by se mělo změnit právě v Endgame.

Kampaň Endgame předevší cílí právě na Iron Mana a Captaina a celkem dost odkazů se v trailerech dostává Capově již zesnulé lásce Peggy Carterové. Bude to mít nějaký hlubší význam? Uvidíme, Chris Evans už ale v podstatě potvrdil, že Endgame bude poslední film s ním jako Captainem Americou..

Představa, že by tom byl právě Cap kdo porazí Thanose je úsměvná, představa, že ale zemře při nějakém obětování nebo se alespoň pokusí Thanose při nějaké snaze o porážku zdržet,bude to určitě fungovat. Cap vždycky byl týmový hráč a především myslel na ostatní. Za záchranu zmizelé poloviny civilizace dá určitě všchno a jak říká v traileru: Whatever it takes! A dost jistě tím myslí i svůj život.

Ona i ta smrt bude spíš pro Captaina vysvobozením. Ten chlap spal 70 let, všichni přátelé z 2. světové války mu zemřeli včetně jeho životní lásky, se současnou americkou vládou nikdy nebyl spokojený a i když má členy svého týmu rád, pořád spíš cítí jako outsider. Navíc po Thanosově zásahu přišel o nejlepšího kamarád Buckyho..smrt by tak možná pro Captaina nebyla ani tak obětí, jako spíš vysvobozením!

3. Thor

Hraje: Chris Hemsworth

Předtím se objevil ve filmech: Thor, Avengers, Thor: Temný svět, Avengers: Age of Ultron, Doctor Strange (potitulková scéna), Thor: Ragnarok, Avengers: Infinity War

Avengers: Endgame bude jeho: 8. výskyt

Proč by mohl přežít: Teprve v Thoru: Ragnarok se stal králem Asgardu a v Infinity War se dočkal nové zbraně jménem Stormbraker. Především se sem tam špitne o jeho 4. sólovce a je to pořád přece jenom bůh!

Proč by mohl zemřít: Po Infinity War už tomu vlastně Thorovi moc nezbylo- rodiče- mrtví, adoptivní bratr- mrtvý, nejlepší přítel- mrtvý , zbylí přátelé- mrtví, většina lidu- mrtvý. Po Infinity War navíc vnímá fakt, že to je on kdo může za to, že Thanos luskl prsty a vlastně způsobil vymizení poloviny civilizace. A i to, že je bůh neznamená, že nemůže umřít viz Odin.

Umře na: 75%

První Thor si došel pro 450 milionů dolarů a po 1, 5 miliardových Avengers si druhá sólovka s Thorem polepšila na 644 mega. Po 1, 4 miliardě dolarů u Avengers: Age of Ultorn si třetí Thorova sólovka došla pro 855 milionů dolarů, i když se dočkala především nového sci-fi looku blížícím se ke Strážcům Galaxie a především krom Thora dorazil i čím dal tím oblíbenější Hulk.

Thor se ze všech těch hrdinů v Infinity War vlastně dočkal největšího prostoru a byl svým způsobem hlavním hrdinou. Problém je v tom, že poté co Thanos zabil Heimdalla Thanosovi slíbil, že za to zaplatí což se u Thora potvrdilo poté co Thanos navíc před jeho očima zabil jeho bratra Lokiho. Thor si nakonec došel pro novou zbraň Stormbraker a pro Thanose si ve Wakandě došel. Neútočil ale na hlavu ale na hruď aby mohl Thanosovi připomenout, že mu říkal, že za to zaplatí. Na to ale Thanos odpověděl, že měl mířit na hlavu a lusknout dokázal. Thorovi se pravděpodobně tato věta honí hlavou a lituje toho. Dle trailer víme, že Thor aktuálně jakousi depresí trpí. Podaří se mu Thanose konečně zabít v Endgame? Zemře zároveň s ním? Nebo Thor přežije, jako král Asgardu pomůže svému lidi oficiálně najít nový domov (ve Wakandě?!) a dožije se další éry MCU? Uvidíme….

4. Bruce Banner/Hulk

Hraje: Mark Ruffalo (ve filmu Neuvěřitelný Hulk Edward Norton)

Předtím se objevil ve filmech: Neuvěřitelný Hulk (v podání Edwarda Nortona, v následných filmech už v podání Marka Ruffala), Avengers, Iron Man 3 (potitulková scéna), Avengers: Age of Ultron, Thor: Ragnarok, Avengers: Infinity War, Captain Marvel (potitulková scéna)

Avengers: Endgame bude jeho: 8. výskyt

Proč by mohl přežít: Je to Hulk, který je společně s Thorem a Captain Marvel nejsilnějším hrdinou Marvel Cinematic Universe. A i když Infinity War po pěstním souboji s Thanosem málem nerozdýchal, rozhodně si nenechá ujít případnou odvetu…

Proč by mohl zemřít: To, že by v Endgame umřel Hulk by byl obří šok. Úkaz, že je Thanos opravdová hrozba a dokázal zabít údajně neporazitelného hromotluka. Je také možné, že Hulk a Bruce Banner budou zcela odděleni, nebo už se Bruce Banner po událostech Endgame v Hulka nezmění aniž by umřel. Banner by se poté stal opět jen pouhým vědcem, který by si mohl užívat bezstarostných radovánek s Black Widow….

Umře na: 80%

Neuvěřitelný Hulk s Edwardem Nortonem, který byl po Iron Manovi jeden z prvních MCU filmů se pokusil být jakýmsi psychologickým filmem a pojmout komiksový žánr jinak. A minimálně jako žánrový experiment to bylo fajn, v kinech si ale došel pro pouze 263 milionů dolarů, a i když se měl Edward Norton vrátit i v Avengers, kvůli malé výplatě se nevrátil. Do role byl obsazen Mark Ruffalo a automaticky se stal miláčkem a diváci chtěli jeho sólovku, je tu ale problém…

Na Hulkovy sólovky stále drží práva studio Universal a to jen s Marvelem pracovat nechce. Hulk se tak objevjue pouze v týmovkách a objevil se ve třetím Thorovi s podtitulem Ragnarok. Bylo ale odhaleno, že Thor: Ragnarok, Avengers: Infinity War a Avengers: Endgame vytvoří takovou trilogii, pro Hulkův charakterní vývoj. Právě Endgame má tak celou tuhle volnou trilogii uzavřít…

Už v Thoru: Ragnarok byl Hulk výrazně inteligentnější a v Infinity War to zašlo tak daleko, že už ani nechce objevovat na Zemi, jelikož má pocit, že je Bannerem a Avengery zneužívaný vždy když je svět v nebezpečí. Dojde celý konflikt Bannera a Hulka tak daleko, že dojde k rozdvojení? Uvidíme, Hulkovu smrt jinak sice neočekávám, ve finále bych se jí ale ani moc nedivil… ale ten konec s Black Widow bych mu fakt přál!

5. Natasha Romanoff/Black Widow

Hraje: Scarlett Johansson

Předtím se objevila ve filmech: Iron Man 2, Avengers, Captain America: Návrat prvního Avengera, Avengers: Age of Ultron, Captain America: Občanská válka, Thor: Ragnarok (nahrávka), Avengers: Infnity War, Captain Marvel (potitulková scéna)

Avengers: Endgame bude její: 9. výskyt

Proč by mohl přežít: Již za rok se má dočkat vlastní sólovky a nezdá se mi, že by Marvel dělal sólovku již mrtvé postavě. Navíc je to něžné pohlaví, kterému je v aktuálním filmovém trendu silně nadržováno a Black Widow se dostal už z tolik šlamastyk, že by měla v klidu přežít i nadále.

Proč by mohl zemřít: Její sólovka by se měla odehrávat v minulosti a je tak možné, že by klidně mohla Black Widow v Endgame umřít. Dále nemá žádné superschopnosti a je tak výrazně snadným cílem.

Umře na: 70%

Black Widow se poprvé objevila v roce 2010 v druhém Iron Manovi a ihned se stala oblíbenou postavou nejenom díky krásné Scarlett Johansson a dostala se většího prostoru v Avengers, Captainu Americovi 2, Avengers 2, Captainu Americovi 3 a Avengers 3 a po letošních Avengers 4 by se měla příští rok konečně dočkat sólovky.

Bylo by sice hezký, kdyby se Natasha a Bruce Banner dočkali šťastného konce, reálně se mi ale zdá, že to tak lehé nebude. Pořád se mi ale zdá, že Marvel jednoduše neudělá (i když jen prequelovou) sólovku mrtvé postavě. Věřím, že se Natashy ještě dočkáme, zvláště když by měli ženy hrát primární úlohu v nové éře Marvelu….

6. Clint Barton/Hawkeye/Ronin

Hraje: Jeremy Renner

Předtím se objevil ve filmech: Thor, Avengers, Avengers: Age of Ultron, Captain America: Občanská válka

Avengers: Endgame bude jeho: 5. výskyt

Proč by mohl přežít: Reálně se tolik neobjevil a tak mu ve smlouvě ještě může chybět pár nevyužitých výskytů….

Proč by mohl zemřít: Vypadá to, že hlavní Hawkeyova motivace bude ta, že mu Thanosovo lusknutí sebralo rodinu. A je dost pravděpodobné, že Hawkeye pomůže Thanosovo lusknutí zrušit, jenom aby následně zaplatil životem. Když navíc zvážíme, že mají umřít 4 z 6 původních Avengerů, Hawkeye má po Captainovi druhý největší kurz na smrt

Umře na: 90%

Hawkeye už se asi jen tak té sólovky nedočká! Po cameu v prvním Thorovi a úloze v prvních Avengers kde se stal nejméně oblíbeným Avengerem se dočkal většího prostoru v Age of Ultron kde se ukázalo, že má rodinu a i když po Age of Ultron hlásal, že je v důchodu v Občanské válce se nakonec na chvíli vrátil. Během Infinity War jinak svůj důchod držel, právě Thanosovo lusknutí a zmizení rodiny ho ale pravděpodobně donutí důchod na chvíli zrušit a dost možná zaplatit cenu nejvyšší.

Hawekye mám rád, o chlup víc než Capa, myslím, že ho ale v Endgame uvidíme naposled. Jeto škoda, jeho představitel Jeremy Renner se ale brzy objeví v nové komiksovce Spawn. A ta by nemusela dopadnout vůbec zle!

7. James Rhodes/War Machine

Hraje: Don Cheadle ( ve filmu Iron Man Terrence Howard)

Předtím se objevil ve filmech: Iron Man (v podání Terrence Howarda, v následných filmech už v podání Dona Cheadla), Iron Man 2, Iron Man 3, Avengers: Age of Ultron, Captain America: Občanská válka, Avengers: Infinity War, Captain Marvel (potitulová scéna)

Avengers: Endgame bude jeho: 8. výskyt

Proč by mohl přežít: Pokud Marvel zabije Iron Mana, dost možná následně nezabije již druhého uživatele Iron Manových brnění. Navíc v Občanské válce byl War Machine zmrzačen a nebýt speciálního stroje na chůzi od Tonyho, by Rhodey skončil na invalidním křesle. To, že by ho Marvel zabil už by možná bylo moc…

Proč by mohl zemřít: Stejně jako většina původních Avengerů už je tu War Machine dávno. Donu Cheadlovi, který postavu ztvárňuje je už je navíc 54 let a dost možná si bude chtít od akční úlohy odpočinout..

Umře na: 80%

James Rhodes se objevil už na začátku MCU v Iron Manovi kde ho ztvárnil Terrence Howard, který byl zároveň prvním obsazeným hercem v historii MCU. A byl to právě on kdo doporučil svého kamaráda Roberta Downeyho Jr. na roli Iron Mana. Za Iron Mana 2 ale chtěl Howard až moc peněz a tak byl nahrazen Donem Cheadlem, který už Rhodeyho ztvárnil jako War Machina. I když se měl původně Rhodey objevit už v prvních Avengers, po Iron Manovi 3 se oficiální součásti většího celku stal až po událostech Avengers: Age of Ultron , načež byl v Občanské válce částečně zmrzačen. Dočká se po Infinity War Rhodey konečně zaslouženého odpočinku nebo v boji padne?

Mám Rhodeyho rád a jeho smrt bych viděl nerad, bohužel se mi ale jeví pravděpodobnější a pravděpodobnější. Pro novou éru určitě zůstane někdo ze starší éry a bycl bych rád kdyby to byl zrovna Rhodey. Jenom tomu moc nevěřím….

8. Scott Lang/Ant-Man

Hraje: Paul Rudd

Předtím se objevil ve filmech: Ant-Man, Captain America: Občanská válka, Ant-Man a Wasp

Avengers: Endgame bude jeho: 4. výskyt

Proč by mohl přežít: Ant-Man se zatím objevil pouze ve 3 filmech a ani se pořád nedočkal své třetí sólovky. Jeho filmy sice nejsou v porovnání s ostatními marvelovkami takové hity, rozhodně ale vydělávají a trojka by si mohla po Endgame přijít na ještě lepší peníze.

Proč by mohl zemřít: Vlastně mě moc důvodu nenapadá, reálně snad jen fakt, že by jeho smrt mohla fungovat jako takový ten zvrat, že se Endgame vydá šokující směry. Spíše mu ale přeji ať se v poklidu znovu setká s Hankem Pymem a Wasp a porážce Thanose bude mít opět čas věnovat se své dceři Cassie

Umře na: 40%

Jednička Ant-Mana si došla pro 518 mega, po 1, 1 miliardové Občanské válce kde se Ant-Man mihl si dvojka Ant-Man a Wasp došla pro 622 mega. Stejně jako Hawkeye, Ant-Man Infinity War vynechal, potitulková scéna Ant-Man a Wasp kde Ant-Man díky Thanosově lusknutí ztratí svého menotra a jeho dceru/lásku ho jistě namotivuje. Právě Ant-Man by měl podle všeho hrát úlohu v tom jak Thanose porazit ( ví jak funguje Kvantová říše) a mohl by se tak stát klíčovým hráčem Endgame.

Věřím, že Ant-Man Endgame přežije a kolem roku 2022/2023 se dočkáme jeho třetí sólovky, která si dojde pro výrazně lepší peníze. A z takového menšího otloukánka Ant-Mana se stane plnohodnotný člen Marvelácké rodiny.

9. Rocket Raccoon

Hraje/Mluví: Sean Gunn/Bradley Cooper

Předtím se objevil ve filmech: Strážci Galaxie, Strážci Galaxie. Vol 2, Avengers: Infinity War

Avengers: Endgame bude jeho: 4. výskyt

Proč by mohl přežít: Oblíbená postava, která s navíc parádně prodává díky své zvířecí postavě. Navíc Gamora je po Infinity War mrtvá a představitel Draxe Dave Bautista po vyhazovu Jamese Gunnna od režie Strážců Galaxie 3 pravděpodobně odejde k DC Extended Universe, takže bude potřeba každý možný člen Strážců

Proč by mohl zemřít: Divák by to jednoduše nečekal a bylo by to hrozně šokující v tom nejlepším smyslu. Reálně ale věřím, že Rocketa ještě uvidíme hodně!

Umře na: 30%

Rocket je jeden z nejoblíbenějších členů Strážců Galaxie a nejoblíbenějšíc postav Marvel Cinematic Universe celkově. Jako jediný ze Strážců Galaxie krom Nebuly navíc přežil Thanosovo lusknutí a v Endgame by měl napáchat obrovskou paseku. Přežije jí?

Já se vsadím, že jo a Rocket se po Endgame dočká ještě více prostoru v nové éře. A já se na to těším!

10. Nebula

Hraje: Karen Gillan

Předtím se objevila ve filmech: Strážci Galaxie, Strážci Galaxie. Vol 2, Avengers: Infinity War

Avengers: Endgame bude její: 4. výskyt

Proč by mohl přežít: Karen Gillan v podstatě naznačial, že by se měla objevit i ve Strážcích Galaxi e Vol. 3 . Může to tak znamenat, že se Nebula dočká své pomsty vůči Thanosovi a uvidíme jí i nadále.

Proč by mohl zemřít: Reálně ale může Gillan o své budoucnosti lhát, zvláště když nikdo aktuálně neví jak to se Strážci Galaxie Vol . 3 bude. Nebula navíc klidně Thanose zabít může, ale zároveň přitom i umřít. Těžký

Umře na: 40%

Tipoval jsem, že Nebula se konce Strážců Galaxie 1 nedožije. To, že se tahle záporačka objeví i ve Strážcích Galaxie 2, stane se z ní anthrdinka a objeví se i Avengers 3 a 4 jsem prostě nečekal. Reálně mě ze všech hrdinů asi Nebula zajímá nejmíň, její pomstu Thanosovi bych jí ale vlastně přál…..

Sázím, že Nebula přežije, co s ní ale Marvel udělá dál je otázka…

11. Captain Marvel

Hraje: Brie Larson

Předtím se objevila ve filmech: Captain Marvel

Avengers: Endgame bude její: 2. výskyt

Proč by mohla přežít: Dle Kevina Feigeho nejsilnější hrdina/ka MCU se teprve objevila a pochybuju, že tak rychle zmizí. Po Avengers: Endgame by se totiž měla objevit minimálně v dalších 5 filmech a potencioálně se stát tahounkou nové éry Marvel Cineamatic Universe

Proč by mohla zemřít: Nic mě aktuálně jen tak nenapadne, spíš jen další 100+1 faktů proč přežije

Umře na: 5%

Do 2 týdnů dá Captain Marvel miliardu a pak se bude těšit své účasti v Avengers: Endgame. Nevěřím tomu, že to bude zrovna ona kdo Thanose zabije, minimálně ale podle mně pomůže vyřešit sitauci nasatvbenou lusknutím. A bude to navíc pravděpodobně ona kdo společně s Black Pantherem, Doctorem Strangem a Spider-Manem povede novou éru MCU. A já se na to těším!

12. Thanos

Hraje: Josh Brolin (v Avengers Damion Poitier)

Předtím se objevil ve filmech: Avengers (v podání Damiona Poitiera, poté už v podání Joshe Brolina), Strážci Galaxie, Avengers: Age of Ultron (potitulková scéna), Avengers: Infinity War

Avengers: Endgame bude jeho: 5. výskyt

Proč by mohl přežít: Josh Brolin údajně podepsal mnohonásobný kontrakt s Marvel Cinematic Universe. Především je Thanos nejlepším záporákem MCU a byla by škoda si ho vyplýtvat

Proč by mohl zemřít: Je to pořád hlavní zlo celé první éry MCU a dávalo by smysl kdyby jednoduše zemřel. A bude to škoda, jelikož se klidně může řadit po bok záporáků jako Joker, Darth Vader, Hannibal Lecter nebo Magneto.

Umře na: 95%

Thanos zpočátku možná působil směšně, v Infinity War se ale stal nejzajímavější postavou, který navíc nefungoval úplně jako záporák. Jo, jeto šílený vesmírný terorista, který ale vše dlá proto, protože si myslí, že je to tak dobře. A i když ve finále zabil postavy jako Loki, Spider-Man, Black Panther nebo svou adoptivní dceru Gamoru, divák ho těžko nesnáší, protože má uvěřitelnou motivaci.

Thanos slíbil co udělá: Zabije polovinu vesmírné civilizace a zbytek svého života stráví na poli a bude koukat na zapadající slunce. Myslím, že ale ve finále vše nebude tak jednoduché. Pochopí, že vyvraždění poloviny civilizace nebyla ta správná cesta? Nebo snad nakonec dojde k názoru, že musí zemřít i druhá polovina civilizace? No, to spíš ne. Film hlavně bude o tom , že se zbývající hrdinové pokusí Thanose zastavit. A ten se jim v tom podle mně bude pokoušet celou dobu zabránit, než skutečně prohře.

A tady je má osobní teorie: Thanose nezabije ani Iron Man, ani Captain Marvel, ani Nebula a ani Thor. Zabije se sám! Z důvodu, že pochopí svojí chybu? Nebo snad, aby zabránil tomu aby bylo jeho vyvraždění půlky civilizace zrušeno? To těžko říct, já ale věřím, že Thanos si i po dobu Endgame zanechá svojí charakterní zajímavost a pro diváka bude o to těžší dát si s ním sbohem…..

Takže to je tak vše….. Ve finále vše může být úplně jinak a hroby může naplnit někdo úplně jiný. Pořád platí to, že Marvel zatím téměř vše tají a bude tajit až do premiéry. Takže jediné co můžu je to, že vám napíšu toto: UŽIJTE SI AVENGERS: ENDGAME, TOHLE BUDE ZÁŽITEK CO S ENEBUDE OPAKOVAT!

Píšu toto: UŽIJTE SI AVENGERS: ENDGAME, TOHLE BUDE ZÁŽITEK CO SE NEBUDE OPAKOVAT!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.