Co kdyby… Zombie?!

Co kdyby po návratu Bruce Bannera (Mark Ruffalo) na Zem nebyl největší hrozbou brzký příchod Thanose, ale něco úplně jiného?

5. epizoda seriálu What If…? přichází s proslulou alternativní zápletkou z komiksů, kde se hrdinové světa Marvelu stanou zombíky. Prozatím je tak 5. epizoda dost možná nejdivočejší a ukazuje, že je tento animovaný seriál rozhodně klíčem k zajímavým nápadům, které by na velkém plátně jen tak pravděpodobně realizovat nešlo. Animace navíc snese brutalitu, kterou zombie tématika tak nějak automaticky potřebuje (a je jí zde skutečně dost) a celkově je 5. epizoda seriálu What If…? rozhodně další zajímavou ukázkou toho, co vše je v alternativních světech Marvelu možné.

V rámci 5. epizody je skutečně odvyprávěn zajímavý post- apokalyptický příběh, kdy jen zamrzí, že příběh dost možná není další. Postavy se vracejí a představují se tak v trochu jiném světle. Peter Parker/Spider-Man například naváže zajímavý vztah s Hope van Dyne/Wasp, Vision se též ukáže ve velmi zajímavém světle. Tyhle alternativní reality skutečně snesou hodně a divák nemusí být nutně závislý na tom, co zná z hlavní linie MCU.

V jistých momentech je toho humoru možná opravdu příliš. Především v momentech, který by především měli být emocionální. Taková konfrontace Buckyho Barnese a jeho nejlepšího přítele Stevea Rogerse v zombie formě je toho ryzím příkladem. I návrat jedné postavy v poslední třetině epizody za velmi zvláštních podmínek působí tak trochu zvláštně. Přesto se hned několik momentů emocionálně skutečně dokáže prodat a většina postav v této linii se dočká důstojného odchodu.

Opět se nedá nic říct proti animaci, která je na velmi vysoké úrovni. Hudební motivy připomenou známé motivy z Avengers či sólovek Ant-Mana, sem tam se objeví vyložený eye-candy závěr. V jistých ohledech skutečně dokáže 5. epizoda What If…? připomenout známé zombie filmy, kde postavy cestují z bodu A do bodu B a závěr naznačuje, že by tato linka mohla mít do budoucna potenciál. Snad se tedy v budoucích sériích dočkáme.

5. epizoda What If…? není prozatím nejlepší epizodou seriálu a kvalitami se nechytá na předchozí epizodu s Dr. Strangem. Přesto si dokázala se zajímavým konceptem velmi slušně vyhrát a prospělo by jí jen více času, více ubrání humoru a přidání temnější atmosféry. Přesto ovšem další povedená záležitost, která navíc stojí za vidění i díky jedné zajímavé paralele (W+V) s hlavní linií Marvel Cinematic Universe……

Photo © Disney+

Související příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.