Co kdyby… Země přišla o nejmocnější hrdiny světa?

Nick Fury (mluví Samuel L. Jackson) se snaží dát dohromady iniciativu Avengers, neznámý sériový vrah ovšem začne vraždit jeho kandidáty…..

Třetí epizoda What If…? je v podstatě o detektivní zápletce. Co kdyby se Nickovi Furymu jeho plán rozpadl pod rukama a postupně by začal přicházet o budoucí Avengers? Kdo po kandidátech vlastně jde a skutečně je veškerá naděje budoucnosti Země ztracena? Třetí epizoda nabízí další zajímavý koncept, který ukazuje, že zajímavých myšlenek bude seriál nadále plný.

Opět se prochází ikonickými momenty, které jsou tentokrát tak trochu jiné. Už úvod, kdy opět dojde k jezení koblih Tony Starkem za doprovodu Beastie Boys rychle připomene Iron Mana 2 a následně připomene také fakt, že se události snímků Neuvěřitelný Hulk, Iron Man 2 a Thor odehrávají víceméně ve stejné době. Těžký víkend Nicka Furyho byl už tak těžký v původní známé linii Marvel Cinematic Universe, třetí epizoda What If…? ovšem ukazuje, že mohlo být hůř.

Třetí epizoda What If…? skutečně funguje tak trochu jako detektivka. Přitom všem funguje napětí, za pochodu se přichází se šokujícími zvraty a finále je velmi uspokojivé a i zde si What If…? nechává pootevřená vrátka pro potencionální návrat zrovna do téhle alternativní linie. A náznak toho, kam by se děj mohl dále vydat je rozhodně zajímavý.

Po delší době Marvel Cinematic Universe odkazuje na tak trochu pozapomenutého Neuvěřitelného Hulka a vrací do hry známé, ovšem dávno neviděné postavy. Za mikrofonem se podávají velmi slušné vokální výkony a taková Lake Bell je jako náhrada za Scarlett Johansson v roli Black Widow tak super, že by člověk téměř nepoznal, že si Johansson v rámci seriálu roli nezopakovala.

Ve finále zamrzí, že je tempo až příliš kulometné a o tohle alternativní realitě se nedozvíme trochu více informací. Animace samotná je poté nadále povedená a se zajímavým konceptem detektivky ve stylu Agathy Christie si tahle epizoda What If…? vyhrála celkem slušně. Nezbývá než doufat, že se i dalších 6 epizod What If…? odváže a představí několik dalších velmi divokých a zajímavých nápadů……..

Photo © Disney+

Související příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.