Co kdyby… zachránil Tonyho Starka Killmonger?

Co kdyby se Tony Stark (mluví Mick Wingert) nikdy nestal Iron Manem a byl by v osudný moment zachráněn Erikem Killmongerem (mluví Michael B. Jordan) ?

Byl to právě první Iron Man, který v roce 2008 odstartoval celé Marvel Cinematic Universe. Seriál What If…? se přitom v 2. polovině 1. série rozhodl též zaměřit hned na úvodní scénu celého Marvel Cinematic Universe a podívat se na jednu zásadní věc…. co kdyby se Tony Stark nikdy nestal Iron Manem a seznámil by se s Erikem Killmongerem známého ze sólovky Black Panthera?

V rámci šesté epizody What If…? rozhodně tak trochu zamrzí promrhaný potenciál. Z téhle klíčové zajímavé změny ve finále What If…? zase tolik nápadů nevytřískalo a v podstatě se vydává tak trochu předem očekávaným směrem. V jednom ohledu sice 6. epizoda What If…? solidně překvapí a ukáže se, že upoutávky možná dosud tak trochu diváka klamali, ve finále z toho ovšem kdovíjak zajímavá zápletka vytažena není.

Michael B. Jordan je zpátky a i za mikrofonem dává do role Erika Killmongera všechno. Mick Wingert je jako vokální náhrada Roberta Downeyho Jr. opět naprosto v pohodě a vokálně nezklame ani Chadwick Boseman, John Kani či Angela Bassett. Animace je pořád na solidní úrovni, šestá epizoda What If…? v několika momentech sympatickým způsobem zrcadlí známé momenty ze sólovky Black Panthera. Celé finále možná nepůsobí tak epicky, jak celý koncept nabízel, přesto je to v jádru fajn a šestá epizoda What If…? rozhodně nezklame. Prozatím se ovšem jedná o nejméně zajímavou epizodu, kdy i první dobrodružství Captain Carter bylo o poznání zajímavější…….

Photo © Disney+

Související příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.