Co kdyby… se z T’Chally stal Star-Lord?

Co kdyby se T´Challa (mluví Chadwick Boseman) stal Star-Lordem místo Petera Quilla?

První epizoda What If…? se tak trochu držela při zemi, druhá epizoda ovšem přichází s várkou šílených nápadů, které se pro koncept tohohle seriálu vyloženě nabízí. Teprve druhá epizoda konečně ukazuje pořádný potenciál, který je možný pro účel tohohle seriálu využit a ukazuje, že tvůrci nejspíš hodlají potenciál využít v maximálním měřítku.

S touto epizodou se bohužel pojí jedna smutná informace. Jedná se nejen o poslední projekt od Marvelu, kdy se Chadwick Boseman objeví jako T´Challa, ale celkově o jeho poslední projekt v jeho kariéře. Je to při sledování této epizody doják, protože Boseman i za mikrofonem dává do téhle role všechno a zároveň se pokusil přijít s tak trochu pozměněným hlasem, který chtěl dle ředitele Marvel Studios Kevina Feigeho použít i pro Black Panthera 2 v době, kdy se nadále počítalo s Bosemanovou účastí. Příběh, kdy se místo Petera Quilla stane Star-Lordem právě T´Challa ukazuje, že by T´Challa dokázal v galaxii velké věci a že jde skutečně o jednoho z nejschopnějších hrdinů, které svět Marvel Cinematic Universe představil. I když jde o verzi z jiné reality.

Výkony za mikrofonem působí v rámci druhé epizody o poznání lépe. Michael Rooker jako Yondu, Djimon Hounsou jako Korath, Karen Gillan jako Nebula, Josh Brolin jako Thanos, Karen Gillan jako Nebula či Benicio Del Toro jako Sběratel….. všichni se vrací a někteří z nich své postavy představují ve zcela jiném světle, než by si člověk dokázal představit. Především nástup jedné postavy na scény je tak příjemným způsobem šílený a na maximum využívá koncept multivesmíru, že druhá epizoda ukazuje směr, kterého se snad budou držet i nadcházející epizody.

První díl What If…? v podstatě převyprávěl děj Captaina Ameriky: Prvního Avengera s jiným protagonistou a pár dějovými obraty, děj druhé epizody What If…? ovšem rozhodně nekráčí ve stopách děje prvních Strážců Galaxie. I zde se pochopitelně dočkáme odkazů na pár ikonických momentů, především v druhé polovině se ovšem druhá epizoda vydává svým směrem, kdy dorazí pár překvapení, easter eggů a i finále, které naznačí, že jsme tuhle realitu neviděli naposledy. Což je i vzhledem k jejímu potenciálu rozhodně zajímavá informace.

I animace je v případě druhé epizody o poznání přesvědčující a výraznější. Tvůrci nadále dodržují vzhled postav z filmů, kombinace 2D a 3D animace působí velmi pěkně a i v těch akčních scénách se objevují zajímavé nápady. Sólové dobrodružství Star-Lorda v podání Chadwicka Bosemana je vlastně tak super, že bych se osobně nebránil hranému spin-offu. Nebo alespoň tomu, aby se díky multivesmíru tahle varianta objevila v hraných filmech. Což je díky skonu Chadwicka Bosemana bohužel nemožné.

Druhá epizoda What If…? přesvědčila o poznání silněji než první díl a dokazuje, že je tenhle seriál klíčem k divokým a hodně zajímavým věcem. Jakmile dojde na úvod závěrečných titulků a věnování Chadwicka Bosemana, jedna kapitola Marvelu se definitivně uzavírá. Chadwick Boseman se nejdříve skrze Občanskou válku a následně sólovku Black Panthera projevil jako jasná castingová výhra, která měla na to, aby se v následujících letech stála jednou z předních tváří Marvelu. A i když už ho nikdy ve světě Marvelu neuvidíme, Boseman nezůstane zapomenut. A jeho definitivní tečka za jeho cestou v rámci této epizody What If…? je příjemnou ukázkou toho, co vše ještě mohl Boseman v nadcházejících letech Marvelu nabídnout. Potěší tak alespoň informace, že by se měl Bosemanův T´Challa objevit ještě ve třech epizodách právě What If…?

Photo © Disney+

Související příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.