Co kdyby… Pozorovatel porušil svou přísahu?

Řádění Ultrona (mluví Ross Marquand) donutí Watchera (mluví Jeffrey Wright) k tomu, aby porušil svou přísahu o zasahování do dění v multivesmíru……

Finále 1. série What If…? dohromady spojuje všech 8 alternativních vesmírů a příběhů, které se v rámci 1. série objevili. Super voják Peggy Carter, Star-Lord T´Challa či Supreme Strange se tak společně dávají dohromady, aby společně porazili ultimátní hrozbu v podobě Ultrona. A tenhle crossover zakončuje 1. sérii skvěle.

Po cliffhangeru z minule se definitivně dává dohromady tým, který všechny dosavadní příběhy z alternativních vesmírů spojuje dohromady. Neopomine se dokonce ani vesmír se zombie a jako tečka 1. série tak What If… The Watcher Broke His Oath? funguje skutečně dokonale. I finále trpí tím, že musí do akce a celé dění je tak trochu uspěchané, zrovna finále ovšem tímto netrpí tolik výrazně. Pořád to má především naprosto skvělou animaci, do akce se zapojuje i alternativní verze Gamory (která by se své vlastní epizody kvůli komplikacím s COVIDEM-19 měla nakonec dočkat až v 2. sérii) a v téhle formě se Guardians of the Multiverse představují tak stylově, že snad dojde k další shledání téhle party.

Ve finále fungují i emoce. A to nejen v rámci příběhů jednotlivých postav (Captain Carter, Black Widow, Doctor Strange….), ale i kvůli faktu, že finále 1. série představuje poslední výkon Chadwicka Bosemana nejen v rámci jeho kariéry u Marvelu, ale v rámci celé jeho kariéry. Bosemanova roztomilá snaha o jiný přízvuk se po 2. epizodě nadále neomrzela a je vidět, že i za mikrofonem do toho dává vše. Stejně jako zbytek navrátivšího castingu z hraných marvelovek jako Benedict Cumberbatch, Chris Hemsworth, Michael B. Jordan či Hayley Atwell a také náhradníci, které by člověk většinou nerozeznal od pravých představitelů v hraných marvelovkách (i náhrada Gamory zní podobně jako Zoe Saldana). Celé to dopomáhá autenticitě toho, že se skutečně díváme na jiné verze známých postav.

Lepší akční finále seriálu nejspíš lidé chtít nemohli. Souboj Guardians of the Universe s Ultronem se epičností v klidu vyrovná prvnímu společnému souboji Avengers v New Yorku, kdy by tomu opět celému jen prospěla delší délka. I tak je ovšem tohle finále skutečně parádní a to i v rámci zakončení linek několika postav. Ať už se bavíme o Doctoru Strangeovi ze čtvrté epizody nebo Black Widow, která jako jediná na světě přežila Ultronovu apokalypsu.

Opět je tam mnoho skvělých pomrknutí, finále prozatím celý potenciál seriálu využívá jako jedna z nejlepších epizod. V součtu jde tak o povedenou tečku, která nechává zapomenout i na slabší kousky 1. série. A po-titulková scéna dokáže solidně nalákat na fakt, že některým linkám skutečně není konec a minimálně Captain Carter se ještě nějakou dobu nezbavíme. Díky bohu za to, protože v téhle animované podobě je tahle Peggy Carter neskutečně zajímavá a i náznak po-titulkové scény naznačuje, že její budoucnost bude rozhodně zajímavá…..

Photo © Disney+

Související příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.