Co kdyby… Doctor Strange nepřišel o ruce, ale o své srdce?

Co kdyby Stephen Strange (mluví Benedict Cumberbatch) místo rukou ztratil svou lásku Christine Palmer (mluví Rachel McAdams) ?

Čtvrtá epizoda What If…? předvedla velké věci. Zásadní okamžik života Doctora Strange nahradila jiným zásadním okamžikem, který Strange vyslal na cestu, kdy se z něj na samém konci stává v podstatě tragická postava. Čtvrtá epizoda seriálu What If…? je nejen zatím nejlepší epizodou seriálu What If…?, ale také jednou z nejlépe napsaných věcí z celého Marvel Cinematic Universe.

Čtvrtá epizoda What If…? je naprosto fenomenální a naprosto prokazuje potenciál postavy Doctora Strange. Pochválit se musí především Benedict Cumberbatch, který svou pozici jednoho z nejlepších herců současnosti dokazuje i tím, že i za mikrofonem dává do role všechno. V Cumberbatchově hlasovém projevu jsou naprosto cítit všechny potřebné emoce a Strangeova cesta zármutku díky tomu tolik funguje. A i přes to, že Strange víceméně pořád neztratil svou aroganci a skutečně se vydává vstříc temnotě, sympatizovat se s ním dá vlastně dost.

Strangeova snaha o smazání pevného časového bodu, která může vést k zničení samotného vesmíru není vůbec snadná a Strange se v podstatě stává závislým na cestování v čase. Po vzoru první Strangeovy sólovky je tu využita časová smyčka, tentokrát ovšem s více tragickým nádechem. Tvůrci seriálu v tomto ohledu opět dbají na detaily a havárie v této alternativní realitě je prakticky identická s hlavní časovou linii MCU do nejmenších detailů. Scenárista A. C. Bradley skvěle dokázal vystihnout Strangeovu osobnost a pak dorazí na skutečně silné finále.

Právě ono finále skvěle funguje a celá zápletka o zármutku se dočká zajímavého vyvrcholení. Po celou dobu je animace opět na skvělé úrovni, celá epizoda navíc obsahuje hned několik pěkných záběrů. Celá ta epizoda What If…? navíc naprosto vytěžuje potenciál, který seriál mohl nabídnout a představuje skutečně divokou alternativní realitu, která potvrzuje, že je Doctor Strange jednou z nejzajímavějších postav Marvel Cinematic Universe a je tak štěstí, že jí hraje právě někdo tak talentovaný jako Cumberbatch. Prozatím jde rozhodně o nejzajímavější a nejlepší epizodu What If…? Snad se další epizody kvalitám této epizody minimálně vyrovnají……

Související příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.