Co kdyby… byl Thor jedináček?

Co kdyby Thor (mluví Chris Hemsworth) žil na Asgardu jako jediné dítě v královské dítě a Loki (mluví Tom Hiddleston) by nevyrůstal po jeho boku?

V roce 2017 vzal Taika Waititi Thora a v jeho třetí sólovce Thor: Ragnarok s postavou pracoval ve velmi odlehčeném komediálním duchu, který Waititi zcela jistě dodrží i v chystané čtvrté sólovce Thora s podtitulem Love and Thunder. Ještě předtím se ovšem Thor vrací v sedmé epizodě animovaného seriálu What If…? Jak moc velký vliv mělo na Thora vyrůstání s Lokim? Tato alternativní ukázka ukázala, že vlastně dost velký. A z Thora se bez Lokiho stal zcela jiný asgarďan.

Po temnějších epizodách What If…? s Doctorem Strangem a Zombies je sedmý díl s Thorem vyloženě naplněný komediálním duchem. Působí přesně takovým dojmem, že by to takhle celé natočil samotný Waititi. Je tam spousty komediálních nápadů a celé je to vyloženě odlehčené. Je to ovšem vlastně k prospěchu věci?

7. epizoda What If…? je skutečně uvolněná, kdy je ve středu dění v podstatě intergalaktická pařba, která může mít katastrofální důsledky a dojde na konce solidní souboj Thora s Captain Marvel. I známý Loki se nám ukáže v novém světle a ukáže se, že by mu v této realitě bez vyrůstání na Asgardu možná bylo o poznání lépe. Právě těchto pár momentů tahá celou epizodu nahoru, jinak to ovšem celé přeci jen tak trochu smrdí nevyužitým potenciálem. A člověka snadno napadne, že se s tímhle alternativním Thorem mohli dít rozhodně zajímavější věci.

Je tam spousty cameo roliček a pomrknutí, které v podstatě ve finiši nemají pořádné opodstatnění, návrat Jeffa Goldbluma do role Grandmastera vlastně za řeč nestojí a v téhle komediální formě ani dvakrát nepotěší. Nejzajímavější moment nastane v samotném finále, které láká na závěr celé 1. série What If…?, jinak je celá epizoda vlastně jen zajímavá snaha o párty komedií ve světě Marvelu. V tomhle případě si tak v Marvelu trochu mohli vyhrát s tímto žánrem, které na velkém plátně pravděpodobně nikdy neuvidíme a v součtu 7. epizoda What If…? neurazí.

7. epizoda zatím patří společně s první a šestou epizodou mezi ty nejslabší z celého seriálu, přesto se v ní ovšem dá rozhodně objevit pár zajímavých elementů. Jen by divák od této epizody s alternativním Thorem neměl mít dvakrát velká očekávání…..

Photo © Disney+

Související příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.