Box Office: Úsměv vyvolává svým tvůrcům úsměv na tváři

Screen Shot 2022 06 22 At 8.06.58 Am (1)
 smile3
Na prvním místě Úsměv s 22 miliony dolarů. Z drtivé většiny nenáročná hororová cílovka nezklamala a celovečerní debut Parkera Finna dotáhla na 1. místo tržebních tabulek. Poměrně chválený horor za 17 milionů dolarů musel studiu Paramount vyčarovat úsměv na tváři, kdy otvírák za 22 milion dolarů o pár milionů překonal očekávání. Celosvětový start je poté zaokrouhlen na 36,5 milionů dolarů, kdy jen nyní bude záležet na tom jak velkou trvalkou se Úsměv v kinech stane.
Celovečerní prvotina vychvalovaného tvůrce hororových kraťasů si ostatně vyhrála i s marketingem, kdy během sportovních přenosů v publiku stali lidé s děsivým výrazem a trikem s logem filmu, celý marketing filmu se poté rozhodně jeví jako jeden z nejzajímavějších letošního roku. Po pátém Vřískotu, druhém Ježku Sonicovi a druhém Top Gunu to u studiu Paramount vypadá na další jackpot, který ve vedení studia určitě vyvolává naději, že temné časy hrozícího bankrotu či odkoupení jsou minimálně na nějakou dobu pryč.

To nic, drahá

Na druhém místě To nic, drahá s 7,3 miliony dolarů. Radost naopak nejspíš nemá Olivia Wilde, kdy stejné pocity nejspíš sdílí i studio Warner Bros. Po otvíráku 19,2 milionů dolarů se druhý režijní projekt Wilde musel ve svém druhém víkendu spokojit s propadem o 62% a zaokrouhlením amerických tržeb na 32,8 milionů dolarů. Celosvětově poté film přepočítává pouze 54,7 milionů dolarů. Rozpočet za 35 milionů dolarů poté sice působí štědře, film nejspíš ovšem bude ve finále rád za dosáhnutí černých čísel.

Válečnice

Na třetím místě Válečnice s 7 miliony dolarů. O černá čísla také nadále bojuje Válečnice. Celosvětových 50 milionů dolarů ovšem může rozmnožit várka zahraničních trhů, na které film ještě nedorazil. Rozpočet byl ostatně vystavěn právě na 50 milionů dolarů, kdy se sice dle všeho nepodaří aktuálních 46,7 milionů dolarů dotáhnout k hranici 100 milionů dolarů, finiš někde u 70-80 milionů dolarů je ovšem nejspíš jistotou. Pokud se v zahraničí filmu povede zhruba podobně, ve studiu Sony budou moci být spokojeni a klidně oficiálně chystat naznačovaný potencionální sequel.
bros_hero
Na čtvrtém místě Kámoši s 4,8 miliony dolarů. Od první studiové gay romance Kámoši se čekal souboj se Úsměvem a útok na nějakých 20 milionů dolarů za úvodní víkend, kdy tuto šanci mohli podpořit pochvalné recenze. Už před premiérou se ovšem film stal obětí homofobních troll recenzí a právě pro lidi pohoršené nehetero orientací se stala komedie dávno dopředu tabu. Režírujícího Nicholase Stollera, který napsal scénář spolu s hlavní hvězdou Billy Eichnerem tak může začít doufat, že se jeho novince podaří splatit 22-milionový rozpočet, kdy by potencionálně mohli alespoň pomoct zahraniční trhy, které se přelomové romantické komedie dočkají až v následujících týdnech a studio Universal tak ve finále nebude mít dvakrát velký důvod ke smutku.
105897632-1557241558937avatar-e1541360922907
Na pátém místě Avatar s 4,7 miliony dolarů. První Avatar poté mohl díky obnovené premiéře pár týdnů před premiérou druhého dílu zaokrouhlit své celosvětové tržby od roku 2009 na 2 miliardy a 905 milionů dolarů. Film se tak stal prvním filmem v historii, který zdolal hranici 2,9 miliard dolarů, na potencionální překonání 3 miliard by to ovšem ještě jednu či dvě obnovené premiéry nejspíš chtělo. Dost možná se první Avatar do kin vrátí těsně před premiérou pětky v roce 2028, dost možná se do kin vrátí v roce 2029 v rámci 20. výročí. Každopádně si Avatar díky 58 milionovému bonusu z posledních dvou týdnů utvrzuje pozici nejvýdělečnějšího filmu všech dob (bez inflace), kterou bude rázem těžší a těžší překonávat pro budoucí potencionální vyzyvatele.
IMAGE_1646241891
Na šestém místě Ponniyin Selvan: Part One s 4,1 miliony dolarů. Indické akční historické drama Ponniyin Selvan: Part One pochopitelně bude prosperovat především v indických kinech, kde se prozatím podařilo utržit 19 milionů dolarů. 4,1 milionů dolarů z 500 amerických kin jsou ovšem solidním výkonem, který alespoň stojí za zmínku.

Barbarian-Georgina-Campbell-Still-Hulu-Publicity-H-2022

Na sedmém místě Barbarian s 2,8 miliony dolarů. Pochvalovaný horor Barbarian režiséra a scenáristy Zacha Creggera poté mohl své aktuální zisky zaokrouhlit na 34,8 milionů dolarů (33,1 jich přitom pochází z amerických kin), kdy je možná škoda, že 20th Century Studios film nevyslalo na více zahraničních trhů. Levný horor za 4 miliony dolarů je už teď totiž hluboko v černých číslech a přitom mohlo být ještě veseleji.
bullet-train-1 (1)
Na osmém místě Bullet Train s 2,4 milionem dolarů. Bullet Train se poté nadále v kinech drží, kdy si akčňák s Bradem Pittem mohl čerstvě dovolit své celosvětové tržby zaokrouhlit na 236,1 milionů dolarů (jen v Americe poté čerstvě padlo kilo) a skončí tak někde u hranice 250 milionů dolarů a těsně se tak nakonec studiu Sony zaplatí jenom z kin. Brad Pitt si tak prozatím před odchodem do hereckého důchodu propadák na účet připisovat nemusí.

MOVIE 'DC LEAGUE OF SUPER-PETS'

Na devátém místě DC Liga supermazlíčků s 1,3 milionem dolarů. DC Liga supermazlíčků je už nyní dostupná na HBO Max a tak pomalu opouští kina. Při aktuálních celosvětově utržených 193,3 milionech dolarů to ve finále na hranici 200 milionů dolarů nebude stačit jen těsně, pro animák za 90 milionů dolarů jde přesto o docela špatný výsledek. Ve Warner Bros. tak určitě doufají, že jim Dwayne Johnson již za pár týdnů spraví náladu Black Adama.
topgun
Na desátém místě Top Gun: Maverick s 1,2 milionem dolarů. Top Gun: Maverick už též nějakou dobu řádí na VOD, přesto diváky pořád táhne, kdy jen zamrzí, že výsledná miliarda a půl nepadne jen těsně. 1 miliarda a 476 milionů dolarů je stejně neuvěřitelným výsledkem, stejně tak fakt, že jich jenom 713,5 pochází z amerických kin. Minimálně v domácích tržbách tak bude mít problém Top Gun porazit i druhý Avatar, stejně tak možná zamrzí, že Top Gun 2 už dost možná příští víkend opustí TOP 10 a bude se tak moc jen spokojit s faktem, že v TOP 10 vydržel 19 týdnů. Dost možná se ovšem stane další zázrak, které druhý Top Gun sype z rukávu od své premiéry na konci května a ještě týden či dva se v TOP 10 dokáže udržet.
Amsterdam
Příští týden do kin dorazí rodinná komedie Šoumen Krokodýl s Javierem Bardemem a novinka režiséra Davida B. Russella (Terapie láskou) Amsterdam, kde si zahráli Christian Bale, Margot Robbie, John David Washington, Robert De Niro, Anya Taylor-Joy, Rami Malek, Zoe Saldaña, Michael Shannon, Timothy Olyphant, Mike Myers či Taylor Swift.

Související příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.