Box Office: Třetí Ant-Man startuje 5. fázi MCU

Kicking Off Phase 5 Of The Marvel Cinematic Universe The Fast Paced Big Screen Adventure Ant Man And The Wasp Quantumania Features Mcus Most Powerful Villain To Date Kang The Conquer 01 (1)
Trailer Ant-Man
Marvel Studios

Na prvním místě Ant-Man a Wasp: Quantumania se 104 miliony dolarů. Letošní blockbusterovou sezónu odstartoval 31. film ze světa Marvel Cinematic Universe, tedy Ant-Man a Wasp: Quantumania. První blockbuster od Avatara 2 dle očekávání uzmul první pozici, kdy trumfl otvírák prvního (57,2 milionů dolarů) i druhého Ant-Mana (75,8 milionů dolarů), start 5. fáze si poté při globálním startu připisuje 225,3 milionů dolarů, kdy výraznější představení Kanga, nové hlavní hrozby MCU, nalákalo dostatek diváků i při v průměru negativních ohlasech kritiků i diváků (CinemaScore hlásí u diváků známku B, tedy stejně jako Eternals, které jsou shodně s Quantumanií nejhůře hodnocenou MCU záležitostí), důležité ovšem bude, jak se mravenčímu muži povede v následujících týdnech.

Podepíšou se na výsledku třetího Ant-Mana právě smíšené až negativní reakce? I přes ně nejspíš Quantumania překoná globální tržby prvního (518 milionů dolarů) i druhého Ant-Mana (623 milionů dolarů) a bude útočit na hranici 700 milionů dolarů, výrazněji tomu dopomůže i fakt, že je Quantumania po delší době první marvelovkou, která do Číny dorazí ve stejně domě jako ve světě. Už Black Pantherovi 2: Wakanda nechť žije pomohl čínský doping zaokrouhlit tržby na 855 milionů dolarů, právě Quantumanii poté Čína i při nejhorším možném scénáři pomůže stát se nejúspěšnějším dílem trilogie. Ant-Manovi samotnému pomohl výrazný prostor v Avengers: Endgame, lidi láká i fakt, že variace Star Wars má být jedním ze stěžejních můstku k dalším dvěma dílům Avengers. Ve finále nejspíš budou v Marvel Studios spokojeni, přesto jistě vždy budou doufat ve více, zároveň musí doufat, že negativnější přístup k nové éře MCU nějak zásadně neovlivní výkonnost budoucích projektů (napoví letošní Strážci Galaxie: Volume 3 a Marvels). Pomůže zapřáhnutí od Boba Igera? Bůh ví.

Avatar
Disney

Na druhém místě Avatar: The Way of Water s 6,1 miliony dolarů. Veškeré blockbustery si nicméně budou muset do budoucna chtě nechtě brát příklad z Jamese Camerona, jeho Avatar 2 se i díky famózním kvalitám a s tím i kvalitním ohlasům stal globální událostí, které k dnešnímu dni může přepočítávat 2 miliardy a 243 milionů dolarů, čerstvě se tak může chlubit pozicí 3. nejvýdělečnějšího filmu všech dob. Cameron tak porazil Camerona (na Titanic dnes ještě dojde řeč) a právě ten nově může pilně realizovat post-produkci třetího Avatara a spolu s tím se připravovat na realizaci čtvrtého i pátého Avatara.

Bez kalhot: Poslední tanec
Warner Bros. Pictures

Na třetím místě Bez kalhot: Poslední tanec s 5,5 miliony dolarů. Bez Kalhot 3 muselo poté ze zDlaté pozice klesnout na bronzovou příčku, dle očekávání ho ovšem krapet podržel období spojené se svatým Valentýnem. Rozlučka Magic Mikea tak nově globálně přepočítává 37,7 milionů dolarů, přesto je jisté, že film Stevena Soderbergha pořízen za 45 milionů dolarů skončí v červených číslech, kdy budoucnost značky tkví maximálně ve spin-offem na HBO Max.

Kocour v botách: Poslední přání
DreamWorks Animation

Na čtvrtém místě Kocour v botách: Poslední přání s 5,3 miliony dolarů. Vynikající trvalkou poté i nadále zůstává druhý Kocour v botách, který ve svém 9. víkendu klesá o pouhých 9%, globálně mezitím přepočítává 421,7 milonů dolarů. Tržby prvního Kocúra v čižmách (555 miliony dolarů) tak sice nepadnou, při rozpočtu 90 milionů dolarů přesto budou moci zůstat v DreamWorks Animation spokojeni a v klidu pracovat na realizaci Shreka 5.

 

Na pátém místě Někdo klepe na dveře s 3,9 miliony dolarů. Nový film M. Night Shymalana s Davem Bautistou v hlavní roli mezitím globálně přepočítává 47,3 milionů dolarů, samotným Shyamalanem financovaná záležitost za 20 milionů dolarů tak v pořádku skončí v černých číslech, doba největších Shyamalonových hitů je nicméně u konce. Povede se snad Shyamalanovi lépe u studia Warner Bros., které nově upřednostní před spolupráci se studiem Universal? Jak by řekla Alenka Schillerová: ,,Ví vil sí´´.

Na šestém místě 80 for Brady s 3,6 miliony dolarů. Starší fanynky Toma Bradyho poté již v amerických kinech utržily 32,2 milionů dolarů, při rozpočtu 28 milionů dolarů tak pořád není vyložený důvod k radosti, především i díky faktu, že se starší cílovce lístky v amerických kinech platí za nižší cenu. Dá se pořád věřit tomu, že fanynky amerického fotbalu skončí těsně v černých číslech, ruku do ohně by za to ovšem nedal ani naivka typu Jaroslav Bašta.

Titanic
20th Century Studios

Na sedmém místě Titanic s 2,3 miliony dolarů. Titanic Jamese Camerona sice prohrál bitvu se svým sourozencem, obnovená premiéra mu nicméně pomohla globální tržby zaokrouhlit na 2 miliardy a 243 milionů dolarů. Především v období svatého Valentýna byl Titanic jasnou záležitostí, výraznější výkonnost poté dopomáhá i tomu, že je o Titanic pořád zájem. K zaokrouhlení na globální tržby ve výši 2,3 miliardy dolarů by to nicméně očividně chtělo ještě alespoň jednu obnovenou premiéru.

Na osmém místě Marlowe s 1,9 milionem dolarů. Do kin poté kromě třetího Ant-Mana dorazil i jubilejní 100. film Liama Neesona, o jubilnejní detektivku přesto kdovíjaký zájem nebyl. Na počet 2281 kin je to poměrně chabý výsledek, který ukazuje, že se Liam Neeson po ekonomické stránce vyplatí spíše v dalších variacích na 96 hodin, překvapit může snad plánovaný reboot Bláznivé střely.

Muž jménem Otto
Sony

Na devátém místě Pohřešovaná s 1,7 milionem dolarů. Důstojný nástupce Pátrání poté již v kinech z amerických kin přepočítává 29,7 milionů dolarů, thriller za 7 milionů dolarů tak skončí v černých číslech, nepůjde ovšem o takovou radost jako v případě, kdy za 880 tisíc dolarů pořízené Pátrání globálně utržilo 75,6 milionů dolarů. K motivací dalšího antologického pokračování by to přesto mohlo stačit.

Na desátém místě Muž jménem Otto s 1,6 milionem dolarů. Americký remake švédského Muž jménem Ove poté již v kinech utržilo 99 milionů dolarů, záležitost pořízená za 50 milionů dolarů tak pořád neztrácí možnost, že skončí v černých číslech, u studia Sony tak nejspíš bude panovat spokojenost, stejně tak bude Tom Hanks rád za další záležitost, kterou si bude moci zapsat do portfolia svých hitů.

Medvěd na koksuUniversal Pictures

Příští týden do kin dorazí Jesus Revolution a Medvěd na koksu.

Související příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.