Box Office: To nic, drahá kina nezbořila, Avatar se připravuje na prosinec

To nic, drahá

To nic, drahá

Na prvním místě To nic, drahá s 19,2 miliony dolarů. To nic, drahá jako druhý režijní celovečerní film Olivie Wilde mohl díky zklamavším ohlasům filmových kritiků nejspíš rychle zapomenout na status černého koně nadcházejících Oscarů, film se přesto stal lákadlem, kdy za to mohl nejen fakt, že se v hlavní roli opět fenomenálně převedla Florence Pugh, která se spolu se Zendayou stává nejpopulárnější herečkou na Instagramu a Harry Styles má pozornost zajištěnou díky skupině One Direction. Už několik týdnů se šíří zprávy o tom, že si Pugh a Wilde na place nesedli, stejně tak se objevili zprávy o tom, že měl na premiéře filmu Styles plivnout na jednoho ze svých hereckých kolegů Chrise Pinea. Prim poté hraje i fakt, že divácké ohlasy jsou o poznání spokojenější a především, že rozpočet filmu vyšel na pouhých 35 milionů dolarů. Americký otvírák za 19,2 milionů dolarů je tak poměrně slušným výsledkem.
I globálně se na výlet do 50. let poměrně dost chodí, za první týden může Don´t Worry Darling celosvětově přepočítávat 30 milionů dolarů. Hodně sejde na tom, jak moc velkou trvalkou se podívaná říznutá Počátkem, Matrixem či Truman Show stane, dá se ovšem optimisticky věřit tomu, že Warner Bros. v tomto případě tratit nebudou a film se bez problémů dostane do černých čísel. Režijní debut Wilde Šprtky to chtěj taky přitom za dobu své přítomnosti v kinosálech přitom vydělal pouze 25 milionů dolarů (ovšem při skromném rozpočtu za 6 milionů dolarů), nyní jen stačí čekat, kterým směrem se kariéra Wilde vydá a zda její chystaná marvelovka ze stáje Sony nedokáže konečně vykopnout Sony’s Spider-Man Universe tím správným směrem.

Válečnice

Na druhém místě Válečnice s 11,1 miliony dolarů. Vítěz minulého víkendu se musel nově spokojit se stříbrnou pozicí a poklesem o 42%, chválená podívaná o ženské válečné jednotce chránící africké Dahomejské království poté může doposud v Americe přepočítávat 36,3 milionů dolarů a nejspíš nakonec může zapomenout na útok na hranici 100 milionů dolarů jen z amerických kin. Na globální potenciál se musí ještě vystačit na premiéru na ostatních trzích (do českých kin se jde například až 13. 10, jen díky Brazílii se prozatím celosvětové tržby mohou zaokrouhlit na 37,6 milionů dolarů), dá se ovšem věřit tomu, že historické drama za 50 milionů dolarů se studiu Sony zaplatí a náznaky o realizaci sequelu možná časem vezmou za své. Režírující Gina Maria Prince-Bythewood se navíc dle všeho po tragické Old Guard vykoupila a dost možná pro studio Sony vytvořila černého koně nadcházející oscarové sezóny.

Avatar

Na třetím místě Avatar s 10 miliony dolarů. Avatar 2: The Way of Water poté do kin dorazí až v prosinci 2022, nyní se ovšem do kin po dobu dvou týdnů vrátil původní Avatar. Ten se dle samotného režiséra Jamese Camerona do kin vrátil v podobě, ve které ho měli diváci vidět už v roce 2009 a to ve 4K a a HFR. I když se možná dali od návratu Avatara čekat větší věci a někteří lidé rázem zpochybnili vůbec tu možnost, že by Avatar 2 mohl být v prosinci megahitem, přesto mnohé potenciál návratu na Pandoru zlákal. Ještě pár dní nazpátek první Avatar přepočítával 2 miliardy a 847 milionů dolarů, flek nejvýdělečnějšího filmu všech dob si poté může nově přilepšit díky tomu, že obnovená premiéra jeho tržby zaokrouhlila na 2 miliardy a 877 milionů dolarů. Pokud v rámci příštího týdne nedojde k těm nejbrutálnějším propadům, šance, že Avatar bude první film v historii, který v kinech zdolá hranici 2,9 miliard dolarů, pořád není vyloučená. Na zdolání tří miliard by to ovšem očividně nejspíš ještě nějakou tu obnovenou premiéru chtělo.

barbarian

Na čtvrtém místě Barbarian s 4,8 miliony dolarů. Chválený horor Zacha Creggera poté může být spokojen, při mrzkých nákladech ve výši 4 milionů dolarů nyní celosvětově přepočítává 29,4 milionů dolarů (28,4 jich ovšem pochází z amerických kin), kdy je možná škoda, že 20th Century Studios film nenasadilo na víc trhů, to možná byla ještě větší kasovní pohádka.

Pearl

Na pátém místě Pearl s 1,9 milionem dolarů. Horor X zvládl pár měsíců nazpátek dohromady v kinech nastřádat 14,5 milionů dolarů, jeho prequel Pearl si poté povede přinejlepším zhruba podobně. Po dvou týdnech v kině přepočítává 6,7 milionů dolarů, při oficiálním rozpočtu ve výši 1 milionu dolarů je vše zdánlivě v pořádku, třetí film z této franšízy MaXXXine si nejspíš příští rok povede též zhruba podobně.

Vlak

Na šestém místě Bullet Train s 1,8 milionem dolarů. Bullet Train poté nakonec 100 milionů dolarů jen z amerických kin překoná, k jejich zdolání to ostatně v Americe chce už jenom 754 tisíc dolarů. Celosvětově poté Bullet Train přepočítává 230,3 milionů dolarů, při rozpočtu 90 milionů dolarů to nakonec vypadá, že se studiu Sony film nakonec přeci jen zaplatí jen z kin. I kvůli vyhrožování Brada Pitta důchodem to ovšem na start nové akční franšízy rozhodně nevypadá.

Vražda v Londýně

Na sedmém místě Vražda v Londýně s 1,8 milionem dolarů. Dobová detektivka se Saoirse Ronan a Samem Rockwellem ze stáje Searchlight Pictures poté prozatím přepočítává 6,1 milionů dolarů z amerických kin, globální trhy celosvětové tržby zaokrouhlují na 10,6 milionů dolarů. Informace o rozpočtu známé nejsou, dalo se ovšem víceméně čekat, že podívaná Toma George žádný kdovíjaký hit nebude. Minimálně díky pozitivním reakcím by ovšem měl film stát za zhlédnutí.

MOVIE 'DC LEAGUE OF SUPER-PETS'

Na osmém místě DC Liga supermazlíčků s 1,7 milionem dolarů. DC Liga supermazlíčků již 23. 8 dorazila na VOD, nově poté již zítra dorazí na HBO Max. Celosvětových 185,8 milionů dokazuje, že to animák nakonec v kinech nedotáhne ani na 200 milionů dolarů, při rozpočtu 90 milionů dolarů se dá těžce uvěřit tomu, že by se tu dle slibů Dwaynea Johnsona slibovala nová silná animovaná franšíza.

Top Gun: Maverick

Na devátém místě Top Gun: Maverick s 1,6 milionem dolarů. Top Gun: Maverick poté nejspíš miliardu a půl nezdolá jen těsně. Jeho aktuální 1 miliarda a 471 milionů dolarů je pořád neuvěřitelná částka, v rámci klesání ovšem Maverickovi přeci jen krapet dochází pára. Top Gun: Maverick už ovšem nemusí nikomu nic dokazovat, od konce května totiž předvádí jeden finanční úspěch za druhým a ve studiu Paramount určitě vyvolat chuť okamžitě realizovat třetí Top Gun. Tom Cruise má ovšem teď trochu jiné starosti, konkrétně se vynasnažit, aby se sedmá a osmá Mission: Impossible nemuseli ve stínu druhého Top Gunu se svými finančními výsledky stydět.
minions-2-origem-gru (1)
Na desátém místě Mimoni 2: Padouch přichází s 1 milionem dolarů. TOP 10 uzavírají druzí Mimoni, kteří celosvětově přepočítávají 919,3 milionů dolarů. Na miliardu to tentokrát nestačilo jen těsně (chtělo by to výraznější čísla na některých trzích), přesto zůstane síla tohoto brandu nezpochybnitelná, nyní jen stačí vyčkat, zda miliardu alespoň za 2 roky zdolá Já, padouch 4.
Kámoši
Tento týden do kin dorazí horor Úsměv a první studiová gay romance Kámoši.

Související příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.