Box Office: Strážci Galaxie: Volume 3 jsou za půlmiliardou

Guardians 3
Strážci galaxie 3
Zdroj: CinemArt SK

Na prvním místě Strážci Galaxie: Volume 3 s 60,5 miliony dolarů. Komiksová horečká končí? Jistě by toto neradi slyšeli v Marvel Studios, ale především by to jistě zamrzelo Jamese Gunna přebíhajícího nově definitivně k DC Studios jako jeho hlavní tvůrčí tahoun. Jeho třetí volume Strážců Galaxie v druhém americkém víkendu spadlo o přijatelných 49%, kdy jistě pomohly i spokojenější ohlasy diváků, především je ovšem důležité, že po dvou týdnech v kinech Volume 3 utržilo již 528,8 milionů dolarů a došlo tak k porážce Ant-Man a Wasp: Quantumania (475,5 milionů dolarů) a uzmutí pozice nejúspěšnější marvelovky roku, kterou si již nejspíš udrží při výhledu na dopředu vysmívané Marvels.

Jen se tu prostě nebude končit na vrcholu. Věřit v překonání tržeb dvojky (869 milionů dolarů) by byla sebevražda, jako velké sci-fi ovšem působí i věření, že by mohla trojka trumfnout jedničku (773,3 milionů dolarů). Strážce možná ještě můžou podržet zmíněné víceméně spokojené ohlasy, pořád ovšem začíná léto, kdy má opravdovou výdrž jen výjimečný blockbuster. A od příštího týdne to jednoduše bude jedna velká blockbusterová konkurence za druhou, která Star-Lordovi, Rocketovi nebo Grootovi krapet přimáčkne hřebínek. Na rozdíl od Quantumanie ovšem nebude Volume 3 patřit mezi největší komerční selhání roku, jen potvrdí jisté obavy, že vrchol komiksového žánru možná definitivně skutečně končí. Bojovat se proti za pár týdnů pokusí například Spider-Man cestující napříč paralelními světy i Flash.

Super Mario Bros. ve filmu recenze
Zdroj: CinemArt CZ

Na druhém místě Super Mario Bros. ve filmu s 13 miliony dolarů. Ať už se legendární Star-Lord a jeho rodina, o které se Dominicu Torettovi nezdálo ani v nejdivočejších snech, vrátí či nikoliv, Chris Pratt se rozhodně v následujících letech nudit nebude, protože ho čeká návrat do role italského inženýra. Super Mario Bros. ve filmu nově jako 24. film v historii pokořilo hranici 1,2 miliardy dolarů a s celosvětovou 1 miliardou a 210 miliony dolarů si pořád brousí zuby na Ledové království II (1 miliarda a 450 milionů dolarů) a pozici nejúspěšnějšího animáku všech dob. Především v domovském Japonsku totiž Mario v kinech předvádí věci, které jde označit jednoduše za šílené. Je tedy jasné, že se Mario, Luigi, Peach nebo Donkey Kong v následujících letech flákat nebudou a nejspíš se nevrátí pouze v jednom pokračování. Při nákladech 100 milionů dolarů je totiž jasné, že půjde o největší filmový megahit roku. Došlo navíc k poražení prvních Mimoňů (1 miliarda a 159 milionů dolarů) a uzmutí pozice nejúspěšnějšího animáku studia Illumination.

Smrtelné zlo: Probuzení první reakce
Zdroj: Continental film

Na třetím místě Book Club: The Next Chapter s 6,5 miliony dolarů. Star-Lord a Mario poté i přes drobné vrásky dokázali zlámat vaz nově příchozímu návratu dam z knižního klubu. Pokračování Dámského klubu z roku 2018, kde se opět vrací Diane Keaton nebo Jane Fonda, otevřelo za 6,5 milionů dolarů, globálně je poté start zaokrouhlen na 9,6 milionů dolarů. Při nákladech 20 milionů dolarů se tak nejspíš film přeci jen zvládne objevit v černých číslech a možná přeci jen dojde na dříve naznačenou trojku.

Na čtvrtém místě Smrtelné zlo: Probuzení s 3,7 miliony dolarů. Smrtelné zlo: Probuzení se poté sice již nachází na streamu, praví hororoví fandové ovšem vědí, že největší sranda je v kině. Páté celovečerní Evil Dead tak již celosvětově přepočítává 131,8 milionů dolarů a svěží nástupce Sama Raimiho, Lee Cronin, již jistě se samotným Raimim i Brucem Campbellem diskutují jak ideálně navázat, aby mohlo dojít na další slibnou (v tomto případě okolo 15-19 milionů dolarů) investici. Dojde i na návrat Ashe Willimse a jeho čelisti? Ví vil sí.

 

Na pátém místě Are You There God? It’s Me, Margaret s 2,5 miliony dolarů. Nezájem poté nadále trpí coming-of-age drama s Rachel McAdams, které již v kinech utržilo 16,5 milionů dolarů, i při relativně mrzkých nákladech ve výši 30 milionů dolarů se tak ve finále nejspíš v účtarně film zapíše v sekci neúspěchů.

Na šestém místě Hypnotik s 2,3 miliony dolarů. Do kin poté mezitím dorazil dost možná jeden z nejpodivnějších filmů roku, novinka Roberta Rodrigueze, která s Benem Affleckem v hlavní roli za pochodu evokuje Počátek, Vertigo nebo Matrix, celá sranda poté vyšla na 65 milionů dolarů. Výsledkem bude jeden z největších průšvihu roku, který dokáže, že Rodriguezovi bez pořádného produkčního zázemí dá takové peníze jenom cvok a že k dražšímu projektu se Rodriguez dostane maximálně při potencionální realizaci Ality 2. Jen je škoda, že si Ben Affleck musí holt připsat na krk další propadák.

John Wick 4
variety.com

Na sedmém místě John Wick: Kapitola 4 s 1,9 miliony dolarů. Čtvrtý John Wick již mezitím v kinech vydělal 419 milionů dolarů, při nákladech 100 milionů dolarů jde o úspěch, který zaručuje, že filmů a seriálů ze světa Continentalu a nájemných vrahů po celém světě jen tak neubyde, důkazem nebudou pouze podzimní seriál Continental nebo Ballerina s Anou de Armas, která dorazí již příští rok.

Na osmém místě Znovu se zamilovat s 1,5 milionem dolarů. Romantická komedie s Priyankou Chopra a Samem Heughanem poté za 2 týdny utržila 7,6 milionů dolarů. Normálně by šlo o průšvih, při rozpočtu 9 milionů dolarů a čekání na zahraniční trhy ovšem dost možná zase tak černě nebude. Od romantických komedií se ovšem přeci jen čekají krapet jiné věci.

Recenze: Dungeons & Dragons
Zdroj: Cinemart

Na devátém místě Air: Zrození legendy s 875 tisíci dolary. Air již mezitím dorazilo na Amazon Prime, příběh o stvoření Air Jordan si přesto ještě pár diváků v kinech našel. 5. režijní film Bena Afflecka pořízen za nějakých 70-90 milionů dolarů zvládl v kinech celkem utržit 85,8 milionů dolarů, v Amazonu poté jistě doufají, že by mohlo Air bodovat na nadcházejících nejrůznějších filmových oceněních.

Na desátém místě Dungeons & Dragons: Čest zlodějů s 740 tisíci dolarů. TOP 10 poté uzavírá Dungeons & Dragons: Čest zlodějů, které již zvládlo utržit 205,7 milionů dolarů, při rozpočtu 150 milionů dolarů ovšem půjde o jeden z největších propadáků roku a jasný náznak toho, že na čistý sequel jen tak nedojde a tento svět se skutečně dočká rozšíření maximálně ve formě nějakého toho seriálu pro Paramount+. Ambice realizovat velkolepá fantasy se tak v následujících letech pravděpodobně ještě více zmírní.

Příští týden

Rychle a zběsile 10 trailer
Zdroj: YouTube

Tento týden do kin dorazí Rychle a zběsile 10.

Související příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.