Box Office: Okurková sezóna pokračuje a jen tak neskončí

Screen Shot 2022 07 20 At 9.06.00 Am
The-Invitation-2022-Movie-Watch-Stream-Online
Na prvním místě Pozvánka do pekla se 7 miliony dolarů. Bývali časy, kdy se v jeden týden objevilo hned několik nových velkých blockbusterů, aktuálně to přitom vypadá tak, že až do poloviny října a nástupu Halloweenu končí a Black Adama se v Americe neobjeví snímek, který by mohl pokukovat po otvíráku, který by mohl překonat hranici 30 milionů dolarů. Všechny filmy v Americe tento víkend dohromady utržili pouhých 54 milionů dolarů, jde o nejslabší výsledek za posledních několik týdnů a kdovíjak výraznější numera teď v Americe padat nebudou. Dost možná si navíc největší zářijový víkend připíše obnovená premiéra prvního Avatara.
Tržby každopádně tento víkend ovládl horor Pozvánka do pekla v režii Jessica M. Thompson a Nathalie Emmanuel v hlavní roli, která ještě nějakou dobu bude muset žít ze slávy Hry o trůny a série Rychle a zběsile. Kritici poté sice nový film naprosto rozsápali a diváci jsou jen o kousíček smířlivější, přesto je důležitý fakt, že studio Sony film vyšel na pouhých 10 milionů dolarů, kdy je navíc pravděpodobné, že náklady na marketing nestáli raketu. Hororoví fanoušci tak jednoduše neodolali čerstvé hororové novince a tato nenáročná cílovka většinou kina ještě dokáže relativně naplnit. Jen potencionální výdrž rozhodne, zda se tu buduje nová vampýrská série, Nathalie Emmanuel by ovšem spíše při aktuálním stavu současného filmového trhu potřebovala nějakou roli v komiksové adaptaci. Říkal někdo Storm?

bullet-train-1 (1)

Na druhém místě Bullet Train s 5,6 miliony dolarů. Bullet Train nadále těží z toho, že jde o poslední blockbuster léta, i proto může aktuálně své celosvětové tržby zaokrouhlit na 173,6 milionů dolarů. Ano, náklady ve výši 90 milionů dolarů a nezanedbatelná částka na marketing by chtěla ještě útok na nějakých 250 milionů dolarů, Bullet Train se ovšem ve finále nejspíš bude muset spokojit s finišem někde u 200-230 milionů dolarů. Stěžejní je, aby v Sony drželi v kinech po co nejdelší dobu a ne, aby po vzoru studia Universal neudělali chybu, kdy v Universalu poslali vynikající Nene Jordana Peelea na VOD po pouhém měsíci. Hororové mistrovské dílo za 68 milionů dolarů se tak při aktuálních 148,7 milionech dolarů ještě zapotí, aby se mohla dostat do černých čísel.
beast-4 (1)
Na třetím místě Bestie s 4,9 miliony dolarů. S cílem v černých číslech to bude mít těžké i Bestie s Idrisem Elbou v hlavní roli. Právě ústřední sympaťák sám prohlásil, že byl film špatně propagován v traileru, důležitý je ovšem fakt, že audiovizuálně naleštěné béčko sice celosvětově přepočítává 36 milionů dolarů, přičemž právě i rozpočet filmu vyšel na 36 milionů dolarů, pár milionů na pokrytí nákladů to ještě chtít bude. Pravděpodobnější ovšem je, že studio Universal již brzy po vzoru Nene oznámí uvedení na VOD.
6e468737-d061-11ec-9e28-9e966f951e90
Na čtvrtém místě Top Gun: Maverick s 4,8 miliony dolarů. To proklaté VOD přitom zlomí i vaz i skvělému druhému Top Gunu. Pochopitelně ne v rámci statusu megahitu, protože Paramount už teď může přepočítávat celkem 1 miliardu a 422 milionů dolarů z kin, ještě jeden stěžejní milník ovšem Top Gun: Maverick musí překonat. Aktuálně totiž z amerických kin hlásí dohromady 691,2 milionů dolarů, právě zdolat oněch zbylých 8,8 milionů dolarů bude díky automatickému úniku filmu na internet skrze VOD ještě problém. Stačí tak doufat, že Maverick opět překvapí a stane se z něj ještě solidnější držák. Druhý Top Gun by se totiž stal po Black Pantherovi, Avatarovi, Spider-Manovi: Bez domova, Avengers: Endgamae a Star Wars: Síla se probouzí teprve 6. filmem, který v amerických kinech vydělal přes 700 milionů dolarů.
dragon-ball-super-1
Na pátém místě Dragon Ball Super: Super Hero s 4,6 miliony dolarů. Dragon Ball Super: Super Zero se mohl minulý víkend pochlubit prvenstvím, v druhém víkendu ovšem propadl o brutálních 78%. Rázem to tak působí, že se fanoušci mangy nahrnuli do kina první týden a nyní film v kinech vyškrabává zbytky. Celosvětových 61,3 milionů dolarů zůstává slušným numerem, obdivuhodnější čísla ovšem přeci jen snímek předváděl v japonských kinech.

MOVIE 'DC LEAGUE OF SUPER-PETS'

Na šestém místě DC Liga supermazlíčků s 4,2 miliony dolarů. I ve studiu Warner Bros. poté vzali VOD zpátečku a animák DC Liga supermazlíčků na VOD hodili necelý měsíc po premiéře. Supermanův pes Krypto, Batmanův pes Ace či Flashova želva Merton už svých 146,5 milionů dolarů z kin dvakrát nerozmnoží, stejně tak řeči Dwaynea Johnsona o tom, že tu startuje nová franšíza nejspíš vyvrcholí u nějakého toho Direct-to-DVD/streaming exklusive sequelu.
6a5024a75e559576d8a089feab69f9aa_706x397
Na sedmém místě Tři tisíce let touhy s 2,9 miliony dolarů. Do kin dorazila i novinka George Millera (série Šílený Max), kdy šlo Tři tisíce let touhy zhlédnout i na filmovém festivalu v Karlových Varech a už tam došlo k rozpolceným reakcím. Tilda Swinton a Idris Elba nejsou přes své nadání žádné herecké hvězdy, trailer nedokázal epicky vypadající fantasy dvakrát prodat a navíc tak trochu klamal tělem a spíše již všichni nedočkavě čekají, až Miller světu představí spin-off Šíleného Maxe: Zběsilé cesty s Furiosou v podání Anyii Taylor-Joy. Jisté nejspíš aktuálně je ovšem to, že 60-milionový rozpočet tato fantasy nedokáže ani náhodou zalepit.
minions-2-origem-gru (1)
Na osmém místě Mimoni 2: Padouch přichází s 2,7 miliony dolarů. Mimoni 2 jsou poté skutečně držákem až do konce prázdnin, celosvětově už hlásí 868,9 milionů dolarů. Na miliardu to tentokrát stačit nebude, dost možná se ovšem Mimoni k miliardové formě vrátí už u Já, padoucha 4 či (nevyhnutelných) Mimoních 3. Universal se nicméně bude z výsledku animáku studia Illumination nejspíš nadále radovat, eskapády Grua a jeho mimoňů budou spolu s Jurským světem a Rychle a zběsile nadále patřit mezi jejich nejúspěšnější značky.
thor-love-thunder-early-reactions-praise-humor-christian-bale-main
Na devátém místě Thor: Láska jako hrom s 2,7 miliony dolarů. Čtvrtý Thor poté oficiálně již 8. 9. 2022 dorazí na Disney+, přesto se v kinech ještě nevzdává. Čerstvě mohl své celosvětové tržby zaokrouhlit na 746,7 milionů dolarů a mrzet ho může jen fakt, že nedosáhne na výsledky Thora: Ragnarok s 854 miliony dolarů (i když se Ragnarok mohl v roce 2017 opřít o 112 milionů dolarů z Číny, která v případě Lásky jako hrom absentuje). Finiš někde u 775 milionů dolarů ovšem pořád bude solidní.
DF-00249_rv4
Na desátém místě Kde zpívají raci s 2,3 miliony dolarů. Skvěle si pořád vede adaptace románu Kde zpívají raci, která již celosvětově přepočítává 102 milionů dolarů. Při rozpočtu 24 milionů dolarů jde pro studio Sony o solidní hit, který navíc ještě čeká na premiéru na několika trzích (do českých kin dorazí až 29. 9. 2022).

JAWS/SPIDER-MAN: NO WAY HOME

Příští týden se v obnovené premiéře vrátí legendární Čelisti Stevena Spielberga, s 11 minutami navíc se poté do kin vrátí Spider-Man: Bez domova, z novinek poté v širokém nasazení dorazí pouze komedie Honk for Jesus. Save Your Soul.

Související příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.