Box Office: Black Panther 2 vládne čekání na Avatara 2

Black Panther 2

Black Panther: Wakanda nechť žije

Zdroj: wihel.de

 

Na prvním místě Black Panther: Wakanda nechť žije s 11,1 miliony dolary. Kina příští týden bude ve velkém plnit Avatar 2: Cesta vody, nutně mu ovšem musí předcházet ticho před bouří. Týden před nástupem pokračování nejvýdělečnějšího filmu všech dob tak v amerických kinech filmy dohromady utržili pouze 38,3 milionů dolarů, popáté za sebou se poté jedničkou víkendu stal Black Panther: Wakanda nechť žije. Již delší dobu je poté známo, že pokračování příběhu postav z afrického království Wakanda nezopakuje obdivuhodnou 1 miliardu a 347 milionů dolarů, které utržil první Black Panther v roce 2018 (rovných 700 milionů dolarů přitom pocházelo čistě z amerických kin), Disney ovšem chytře druhého Black Panthera na Disney+ nasadí až po novém roce a i jemu tak Vánoce mohou přispět. Aktuálně celosvětových 767,8 milionů dolarů se tak povede zaokrouhlit minimálně na nějakých 850 milionů dolarů, aktuálních 409,8 milionů dolarů z amerických kin se přitom vyhrabe na nějakých 450 milionů dolarů.
Druhý Black Panther tak bude pořád patřit mezi největší hity roku, pořád ovšem bude zjevné, že ve středisku Marvel Studios a Disney bude převládat menší zklamání. V rámci konfrontací s COVIDEM, úmrtím Chadwicka Bosemana i různým zakulísním zvěstem o tom, že je Letitia Wright antiwaxerkou, bude pořád převládat důvod k radosti, je ovšem zjevné, že po vyvrcholení MCU v podobě Avengers: Endgame zájem krapet přeci jen krapet upadá a jeden téměř dvoumiliardový Spider-Man: Bez domova na tom nic nezmění. Pomůže návrat Boba Igera k vedení Disney a rozhodnutí o tom, že do budoucna bude převládat filozofické upřednostňování kvality před kvantitou? Otázky budou pochopitelně zodpovězené až v příštím roce.
Šílená noc
Zdroj: letterboxd.com

 

Na druhém místě Šílená noc s 8,2 miliony dolarů. Vánoce pomohou i Šílené noci. Šikovný norský tvůrce Tommy Wirkola nadělil akční podívanou se Santou Clausem v podání Davida Harboura v hlavní roli a zábavná akční podívaná tak celosvětově přepočítává 41,8 milionů dolarů, kdy má díky Vánocům šanci své tržby přiblížit i potencionálně někam k hranici 80-100 milionů dolarů. Kombinace Smrtonosné pasti a Sám doma přitom vyšla na 20 milionů dolarů (podobně jako svého času první John Wick, který svou pouť v kinech zakončil na 86 milionech dolarů) a je tak pravděpodobné, že plány na pokračování skutečně vezmou za své a Santa Claus příště dorazí i s paní Clausovou i vánočními skřítky.
Divnosvět
Zdroj: deadline.com

 

Na třetím místě Divnosvět s 3,6 miliony dolarů. Pokračování se naopak pravděpodobně nedočká animák Disnosvět, především i díky tomu, že tento animovaný milník v reprezentaci LGBTQ bude ve finále bude dost možná největším finančním propadákem celého roku 2022. Animáku, jehož samotná výroba měla studio Disney vyjít na 180 milionů dolarů, nezvládnou pomoct ani vánoční svátky a dá se velmi snadno věřit tomu, že ve Walt Disney Animation Studios začnou jezdit krapet na jistotu. Jedno Ledové království 3 by ostatně ztráty v rámci Divnosvěta mohlo velmi rychle zalepit.
Menu
Zdroj: infobae.com

 

Na čtvrtém místě Menu s 2,7 miliony dolarů. Sympaticky se ovšem daří černohumornému thrilleru Menu, které již celosvětově přepočítává 57,7 milionů dolarů. Zajímavá podívaná přitom Searchlight Pictures vyšla na 30 milionů dolarů a je tak pravděpodobné, že se tento film studiu zaplatí ještě během vánočních svátků jenom z kin.
Na pátém místě Devotion s 2 miliony dolarů. Studio Sony naopak nejspíš lituje v odklepnutí snímku Devotion z období Korejské války, kdy samotný film s Jonathanem Majorsem a Glenem Powellem v hlavní roli vyšel studio na 90 milionů dolarů, aktuálních 17,5 milionů dolarů z kin ovšem nasvědčuje, že se Devotion zapíše do TOP seznamu propadáků roku, kdy jen nepůjde o průšvih odpovídající rozsahu Disnosvěta. To ovšem samotnou situaci dvakrát nutně nezachraňuje.
Black Adam
Zdroj: colombia.com

 

Na šestém místě Black Adam s 1,3 milionem dolarů. Black Adam mezitím vyvolává zmatení v tom, že se nikdo očividně není schopný shodnout v tom, zda jde o propadák či nikoliv. Dle smysluplné matiky by sice Black Adam potřeboval při svém rozpočtu (někde mezi 190-230 miliony dolarů) utržil v kinech nějakých 600 milionů dolarů a aktuálních 388,9 milionů dolarů tak napovídá tomu, že ve studiu Warner Bros. při očekáváné ztrátě mezi 50-100 miliony dolarů radost nepanuje, přispěchal ovšem samotný hlavní hrdina Dwayne Johnson, aby se pokoušel tvrdit, že je film vlastně úspěchem a studiu by mohl vydělat mezi 52-72 miliony dolarů. Jisté je nicméně alespoň to, že naznačovaná nová hierarchie síly filmového DC Comics vzala velmi rychle za své a dost lidí by se vlastně mohlo divit, kdyby se Black Adam svého pokračování dočkal. Nové vedení filmového DC v podobě Jamese Gunna a Petera Safrana sice nadále mlží, už nyní ovšem Gunn slíbil, že se nové plány jednoduše nebudou líbit každému. Dost pravděpodobně ani Johnsonovi, který nejspíš bude rád, že si bude moc svou vysněnou roli ještě někdy někde zopakovat.
Na sedmém místě Fabelmanovi s 1,2 milionem dolarů. Novinka Stevena Spielberga založená na dětství samotného Spielberga to poté v kinech rovnou vzdává a již 13. 12. 2022 zamíří na VOD. Je vlastně těžké se ničemu divit, kdy fenomenální podívaná za 40 milionů dolarů v kinech doposud utržila 7,4 milionů dolarů a nebude úplnou pohromou jen díky relativně nízkému rozpočtu. Steven Spielberg sice světu nadělil mnoho velkolepých filmových dobrodružství a mnoho komerčních hitů, jeho nejosobnější film ovšem paradoxně trpí obrovským nezájmem. Nespasí ho ani potencionální výrazný úspěch na nadcházejících Oscarech.
Spoiler Alert
Zdroj: imdb.com

 

Na osmém místě Met Opera: The Hours s 791 tisicí dolary. Do 826 kin poté dorazila operní verze dramatu Hodiny romanopisce Michaela Cunninghama, kdy záznam z metropolitní opery zvládl do kin dostat několik operních nadšenců.
Na devátém místě I Heard the Bells s 750 tisíci dolary. O 62% poté se poté propadla záležitost I Heard the Bells, která pojednává o momentu, kdy americký básník Henry Wadsworth Longfellow složil Vánoční zvony, aktuální 4 miliony dolarů za amerických kin ovšem naznačují, že ani vánoční atmosféra nepomáhá každému.
Na desátém místě Spoiler Alert s 700 tisíci dolary. Do TOP 10 se poté těsně vešlo i romantické drama Spoiler Alert, kdy homosexuální romance s Jimem ,,Sheldonem Cooperem´´ Parsonem a Benem Aldridgem v hlavních rolích doposud v amerických kinech přepočítává 802,6 tisíc dolarů, přičemž recenze homosexuální romanci dvakrát neshazují. Ve Focus Features poté nejspíš kdovíjak lepší výsledky nejspíš nečekali, spíše nyní doufají, že se i přes vánoční svátky podaří této romanci nějaké ty dolary navíc bez problému utržit.
Zdroj: hollywoodreporter.com

 

Příští týden do kin dorazí dlouho očekávaný Avatar 2: Síla vody, který se pokusí napodobit čísla původního Avatara, příští týden se uvidí, zda se mu to povede.

Související příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.