Box Office: Black Adam vládne žebříčkům, optimismus ovšem dvakrát nevyvolává

Black Adam Electricity Featured

Black Adam nebude hitem v pravém slova smyslu

 

Na prvním místě Black Adam s 18,5 miliony dolarů. Ve Warner Bros. nejspíš aktuálně převládá optimismus a budoucnost v lepší zítřky. Byť se chvílemi může zdát, že David Zaslav buduje již téměř 100 let starému studiu hrob, naděje nyní směřují k budoucnosti nejúspěšnějších značek. Black Adam tak při nákladech ve výši 200 milionů dolarů nejspíš nedosáhne černých čísel, už nyní se ovšem počítá se začátkem natáčení druhého filmu za 4 měsíce. Celosvětově nyní Black Adam přepočítává 319,7 milionů dolarů a nejspíš se mu tak povede překonat prvního Shazama! s 366 miliony dolarů a skončí někde u hranice 400 milionů dolarů.
Warner Bros. by díky uvedení v čínských kinech klidně mohli počítat s nějakou stovkou navíc, Pierce Brosnan ztvárňující ve filmu Doctora Fatea byl ovšem spatřen s odznakem Dalai Lamy a i v Číně poměrně milovaný Dwayne Johnson má tak zřejmě smůlu, kdy to vše napovídá tomu, že premiéra stanovena na 11. 11. 2022 nakonec neproběhne. Black Adam tak bude ve finále vnímán především jako investice do budoucna, kdy se pořád musí pracovat s tím, že Black Adam není dvakrát široké veřejnosti známou postavu a štěstí má jen v tom, že je vysněnou roli samotného Johnsona. I proto komiksový záporák vyfasoval vlastní spin-off, kdy by měl být Johnson společně se Supermanem a Batmanem tahounem budoucího propojeného světa DC Universe. Už v roce 2024 tak nejspíš dorazí dvojky Black Adama a Muže z oceli, většími taháky do budoucna ovšem přeci jen nejspíš nakonec zůstanou Batman v podání Roberta Pattinsona a Joker v podání Joaquina Phoenixe, kteří součástí DCU nejsou. I když Johnson již vyhrožuje s konceptem multivesmíru a potencionálním setkáním. Velkorysé plány nechybí, teď jen stačí proměnit je v realitu.

One Piece Film: Red

Na druhém místě One Piece Film: Red s 9,5 miliony dolarů. Opět nadále platí, že by se neměla podceňovat anime. Animák One Piece Film: Red již v Japonsku vydělal 124,4 milionů dolarů a stal se tamním 9. nejvýdělečnějším filmem v historii, zbytek světa poté pomohl chválené 15. filmu z franšízy One Piece zaokrouhlit celosvětové tržby na 159,3 milionů dolarů. Oblíbený brand tak nejspíš čeká návrat a dá se věřit tomu, že se v budoucnu bude více investovat do adaptací nejrůznějších mang. Fanouškových základen přeci jen existuje dost.

Vstupenka do ráje
Zdroj: whattowatch.com

 

Na třetím místě Vstupenka do ráje s 8,5 miliony dolarů. Romantická komedie s Julií Roberts a Georgem Clooneyem v hlavní roli poté již celosvětově přepočítává 137,8 milionů dolarů a studio Universal se tak bude moci radovat, že při rozpočtu 60 milionů dolarů se Vstupenka do ráje zaplatí již v kinech. Společné filmy dvojice Roberts a Clooneyho již vydělali přes miliardu a dá se věřit tomu, že se dvě herecké hvězdy ještě v budoucnu na plátně sejdou.

Smile

Na čtvrtém místě Úsměv s 3,4 miliony dolarů. V 6. víkendu si Úsměv v amerických kinech nadále vede neskutečně a opět propadá pouze o 26%. Celosvětově tak horor za 17 milionů dolarů již celosvětově v kinech utržil 203 milionů dolarů a stává se tak jedním z největších hitů studia Paramount v letošním roce. Po pátém Vřískotu, druhém Ježkovi Sonicovi a především Top Gun: Maverickovi, který v kinech utržil téměř 1 miliardu a půl, Paramount utvrzuje silný rok a ponechává zapomínat na časy, kdy byl v Hollywoodu vnímán jako otloukánek, kterému hrozí krach či prodej. Takové studio Warner Bros. jistě tiše závidí.
Ďáblova kořist
Zdroj: csfd.cz

 

Na pátém místě Ďáblova kořist s 3,9 miliony dolarů. Ve svém druhém víkendu horor Ďáblova kořist padá o v rámci žánru o průměrných 46% a v Americe tak přepočítává 13,6 milionů dolarů, celosvětové zisky jsou poté zaokrouhleni na 15,6 milionů dolarů. Rozpočet zůstává neznámý, dá se ovšem odhadnout, že jeho výroba nebyla dvakrát dala a vyčůrané studio Lionsgate opět především vydělá na předprodaných právech. Těžko se dá ovšem věřit tomu, že se tu buduje nová hororová série.
Zdroj: thehollywoodreporter.com

 

Na šestém místě Šoumen krokodýl s 3,4 miliony dolarů. Šoumen krokodýl ve svém 5. víkendu zažil solidní nárůst o 23%, nejspíš mu to ovšem stejně nebude nic platné. 36,5 milionům dolarů z amerických kin pomáhá zbytek světa celkové tržby zaokrouhlit na 63,8 milionů dolarů a podívaná za 50 milionů dolarů se tak nejspíš nezvládne studiu Sony zaplatit z kin. Projevuje se tak, že sázka na adaptaci všelijakých dětských knížek se nemusí vyplatit a na rozdíl od prvního Králíčka Petra (neuvěřitelných 351 milionů dolarů nezvládla dvojka se 154 milionů dolarů ani z poloviny napodobit) to na potencionální start úspěšné série nevypadá.
The Banshees of Inisherin
Zdroj: indiewire.com
Na sedmém místě The Banshees of Inisherin s 2 miliony dolarů. Jeden z nejchválenějších filmů roku od režiséra a scenáristy Martina McDonagha (V Bruggách, Tři billboardy kousek za Ebbingem) poté v Americe dostal 837 kin navíc a z 895 kin tak zvládl nastřádat solidní 2 miliony navíc. Celosvětově tak černá komedie s Colinem Farrelem a Brendanem Gleesonem v hlavních rolích přepočítává 10,2 milionů dolarů (3 miliony pochází z amerických kin) a bude v budoucích týdnech těžit především z pozitivní šuškandy a vzhledem k faktu, že se samotný rozpočet pohyboval mezi 10-15 milionů dolarů, dá se věřit tomu, že se Searchlight Pictures zaplatí čistě z kin. Zajímavější ovšem bude otisk filmu na nadcházejících oscarových nominacích, kdy je možné, že by si Farrell mohl dojít pro první oscarovou nominaci ve své kariéře (za svůj výkon již získal ocenění na Filmovém festivalu v Benátkách).
Na osmém místě Till s 1,9 milionem dolarů. United Artists poté jistě počítají s oscarovým potenciálem biopicu o afroamerické aktivistce Mamie Till. Z amerických kin již film přepočítává 6,6 milionů dolarů, v Americe se navíc oproti minulému víkendu propadlo pouze o 32%, kdy by teoreticky mohlo jít o slušnou trvalku. Samotný rozpočet filmu prozatím zůstává neznámý.

Halloween končí
Zdroj: darkvines.com

 

Na osmém místě Halloween končí s 1,4 milionem dolarů. 13. film ze série Halloween poté většina diváků ani kritiků nemohla snést, přesto se filmu podařilo jen v kinech překonat hranici 100 milionů dolarů a to i přes fakt, že se byl film souběžně uveden na streamovací službu Peacock (bůhví, jak moc by se filmu dařilo bez tohoto pořád krapet nepochopitelného ,,dopingu´´). Celosvětových 103 milionů dolarů je při rozpočtu 33 milionů dolarů tak svědčí o tom, že ani na posledním filmu ze série Halloween ze stáje Universal/Blumhouse tvůrci neprodělají a angažování režiséra Davida Gordona Greena k chystané trilogii Vymítač ďábla tak dává papírové smysl, stačí jen doufat, že se kvalitami bude mít jeho nové setkání s démonem Pazuzu blíže k počátku jeho trilogie o Michaelu Myersovi.
Na desátém místě Terrifier 2 s 1,2 milionem dolarů. Radovat se poté můžou v Bloody Disgusting, kdy jejich nízkorozpočtový horor Terrifier 2 vyšel pouze na 250 tisíc dolarů, přesto se mu i díky šeptandě o filmu, kde se omdlévá, podařilo v amerických kinech utržit celkem 10 milionů dolarů. Dvě chystaná pokračování tak zřejmě budou mít větší rozpočet a na řádění zabijáckého klauna Arta se budou moci tvůrci v rámci praktických efektů ještě
více vyřádit.
black panther wakanda forever
Zdroj: screencrush.com

 

Tento týden do kin dorazí Black Panther: Wakanda nechť žije.

Související příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.