Box Office: Ant-Man 3 nadále vítězí, slavit ovšem nemůže

Ant-Man a Wasp: Quantumania
Marvel Studios

Na prvním místě Ant-Man Wasp: Quantumania s 32,2 miliony dolarů. Zrovna tohle si nejspíš za rámeček v Marvel Studios nedají. Třetí Ant-Man totiž ve svém druhém víkendu padá o brutálních 70%, kdy jde tak o největší propad v historii Marvel Cinematic Universe. Na výrazném propadu mají jistě podíl nepříliš nadšené reakce (téměř nejhorší za celou historii MCU), kdy filmu příliš nepomáhají ani spokojenější reakce diváků. Quantumania tak s globální tržbou ve výši 363,6 milionů dolarů nejspíš může vzdát útok na hranici 700 milionů dolarů, kdy nejspíš padnou tržby prvního Ant-Mana (519 milionů dolarů), útok na globální tržby Ant-Man a Wasp (622 milionů dolarů) ovšem nejspíš bude příliš velkou překážkou.

Mají tak v Marvel Studios důvod k obavám? Vyloženě pořád ne. Při rozpočtu 200 milionů dolarů skončí Quantumania v černých číslech někde za hranicí 500 milionů dolarů (do rovnice je nutné započítat náklady na marketing i podíly z tržeb), tratit se nebude. Jen možná plány na Ant-Mana 4 půjdou spíše rychle do koše a stejně tak se možná přehodnotí strategie, která by z Ant-Mana ráda udělala jednu z klíčových postav Mnohovesmírné ságy. Radost letos může v Marvel Studios udělat Strážci Galaxie: Volume 3, kdy se Marvel bude loučit nejen s Jamesem Gunnem, pokračování Captain Marvel s názvem Marvels ovšem pravděpodobně 1 miliardu a 131 milionů dolarů prvního filmu neuvidí ani z rychlíku. Captain America 4: New World Order zní slibně, zvládne z něj ovšem režírující Julius Onah vyštípat maximum? Bude pak vůbec někoho zajímat týmovka Thunderbolts, nový Blade nebo čtvrtý pokus o Fantastickou čtyřku? Největší radost v brzkých letech jistě v rámci financí udělá Deadpool 3 s návratem Hugha Jackmana do role Wolverinea a pokračování téměř dvoumiliardového Spider-Man: Bez domova, kteří mohou dopomoci k tomu, aby se z Avengers 5: Kang Dynasty a Avengers 6: Secret Wars staly velké filmové události. Jak ovšem předvádí třetí Ant-Man, dost možná to ještě bude boj.

Medvěd na koksu recenze
Universal Pictures

Na druhém místě Medvěd na koksu s 23 miliony dolarů. Studio Universal poté do kin nasadilo velmi volnou inspiraci skutečného příběhu o medvídkovi, který se krapet přejedl kokainu a výsledek v režii Elizabeth Banks vlastně dvakrát nepotěšil. V zahraničí jsou ovšem reakce o poznání přívětivější, Medvěd na koksu se navíc u dost lidí profiluje jako bizár, který je nutný vidět. Americký start za 23 milionů dolarů je slušný, zbytek světa přihazuje 5 milionů dolarů a globální tržby tak zaokrouhluje na 28,4 milionů dolarů. Rozpočet filmu se přitom pohybuje někde mezi 30-35 miliony dolarů a Medvěd na koksu tak nejspíš skončí v černých číslech, rozhodne ovšem i fakt, jak moc velkou trvalkou film bude v následujících týdnech. Dojde poté skutečně na Medvěda na koksu ve vesmíru nebo Žraloka na koksu? Cesty hladových hollywoodských producentů jsou nevyzpytatelné.

Avatar 2
Disney

Na třetím místě Jesus Revolution s 15,5 miliony dolarů. Skóruje i nové křesťanské drama. Film pojednávající o Ježíšově hnutí vyšel studio Lionsgate na 15 milionů dolarů, film se tak nejspíš snadno zaplatí i v případě brutálních propadů. Křesťané ovšem pravidelně zvládají filmy oslavující jejich víru podržet, ve finále bude dost důvodů k úsměvu.

Na čtvrtém místě Avatar: The Way of Water s 4,7 miliony dolarů. Avatar 2 mezitím již globálně přepočítává 2 miliardy a 267 milionů dolarů, kdy tak utvrzuje pozici v TOP 3 nejvýdělečnějších filmů všech dob. Tržby Avengers: Endgame (2 miliardy, 799 milionů dolarů) a prvního Avatara (2 miliardy, 923 milionů dolarů) jsou už příliš vysoké, přesto jde o královský úspěch, který zaručí, že James Cameron svou pětidílnou ságu dokončí.

Kocour v botách 2
DreamWorks Animation

Na pátém místě Kocour v botách: Poslední přání s 4,1 miliony dolarů. Neskutečnou trvalkou poté pořád zůstává druhý Kocour v botách. Propad o 23% sice už není tolik wau, v 10. víkendu jde ovšem pořád o výrazný úspěch. Globálních 442,5 milionů dolarů se při rozpočtu 90 milionů dolarů též vyjímá hezky, nyní je jasné, že druhý Kocour v botách 2 poleví až někde za hranicí půl miliardy dolarů. Ve studiu DreamWorks Animation se tak jistě radují a plánují, jak vytěžit svět Shreka dále. Dojde mimo Shreka 5 a Kocoura v botách 3 i na spin-off Oslíka nebo Perníčka? Ví vil sí.

Na šestém místě Bez kalhot: Poslední tanec s 3 miliony dolarů. Utrum má naopak nejspíš série Bez kalhot. Trsání polonahého Magic Mikea v Londýně je sice již globálně na 48 milionech dolarů, závěr trilogie ovšem studio Warner Bros. vyšel na 45 milionů dolarů a film Stevena Soderbergha tak nejspíš skončí v červených číslech. Pro studio Warner Bros. bude nejen tento rok zátěžákem, těžké to bude i přes zoufalou sázku na návrat Pána prstenů a optimistickou víru v Jamese Gunna u DC Universe.

Někdo klepe na dveře
Universal

Na sedmém místě Někdo klepe na dveře s 1,9 miliony dolarů. Rozlučka M. Night Shyamalana se studiem Universal poté globálně přepočítává 52,1 milionů dolarů, film za 20 milionů dolarů, který si měl Shyamalan opět financovat sám, tak v černých číslech skončí, časy největších Shyamalanových hitů jsou ovšem dávno pryč, překvapit ovšem může svými dalšími projekty u studia Warner Bros.

Na osmém místě 80 for Brady s 1,8 miliony dolarů. Film o starších fanynkách Toma Bradyho poté již přepočítává 35,1 milionů dolarů, pro komedii za 28 milionů dolarů to ovšem nejsou dvakrát dobré zprávy, nepotěší ani fakt, že se lístky na film prodávají ve slevě. Studio Paramount zde zlatou žílu zrovna neobjevilo, po loňském roce plného úspěchu skrze pátý Vřískot, Ježka Sonica 2, Top Gun: Maverick či Úsměvu si ovšem jeden potencionální přešlap dovolit může.

Muž jménem Otto
Sony

Na devátém místě Pohřešovaná s 1 milionem dolarů. Volné pokračování Pátrání poté již celosvětově přepočítává 36,5 milionů dolarů, film za 7 milionů dolarů je tak již nyní dávno v plusu. Jen nepůjde v Sony o takové slavení jako v případě, kdy Pátrání pořízené za 880 tisíc dolarů v součtu globálně utržilo 75,6 milionů dolarů.

Na desátém místě Muž jménem Otto s 850 tisíci dolary. Remake švédského Muž jménem Ove poté již globálně přepočítává 103,5 milionů dolarů, komedie za 50 milionů dolarů tak skončí studiu Sony v černých číslech, zároveň se ukazuje, že je pořád neradno podceňovat sílu jména Tom Hanks.

Creed III
Warner Bros. Pictures

Tento týden do kin dorazí Demon Slayer: To the Swordsmith Village, Operace Fortune: Ruse de guerre (ze zahraničních trhů zatím 30,1 milionů dolarů) a Creed III.

Související příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.