Boba Fett: Zákon podsvětí – Kapitola 7: Ve jménu cti

Boba Fett (Temuera Morrison), Fennec Shand (Ming-Na Wen), Din Djarin (Pedro Pascal) a jejich spojenci se definitivně pouští do osudové bitvy…….

Finále sedmidílného seriálu The Book of Boba Fett je pro mně osobně oříškem v oblasti hodnocení. Doslova jsem totiž miloval téměř každý libovolný moment a dostal jsem víceméně přesně to v co, jsem doufal. Ano, čekal jsem možná výskyt jistých jiných postav, nějaká větší odhalení či více rozevřená vrátka do budoucna, byl jsem ovšem vyloženě spokojen. A dokonce tam byl i Boba Fett!

Šestou epizodu šlo vnímat jako takové ticho před bouří a sedmá epizoda to jen a jen potvrzuje. Prakticky celý díl je totiž napěchován akcí za akcí, kdy je především radost vidět Bobu Fetta a Din Djarina bojovat po boku. A to ještě člověk nesmí opomenout využití jednoho mazlíčka, konfrontaci dvou nejdrsnějších lovců odměn v předaleké galaxii a především shledání dvou postav, které snad dojemnější být nemohlo.

Režie se chopil Robert Rodriguez (který byl zodpovědný i za režii první i tří epizody) a opět se ukazuje, že pod tvůrčím dozorem je na Rodriguezovo vedení radost pohledět. Ta akce dokonce dokáže v jistých momentech připomenout Rodriguezovo Desperado a i když je to skutečně víceméně akce za akcí, nikdy se neobjeví pocit, že je toho příliš. A osudová bitva o Tatooine je tak skutečně velkolepá.

Charakter Boby Fetta možná neodpovídá jeho dřívější pověsti, Fett ovšem v akci ukáže, že by se ho člověk neměl přestat obávat. Celá ta sekvence poté připomíná ty známé přestřelky ve westernových filmech a nikdy z toho není cítit vyčerpání. A když už přeci jen částečně ano, vše akorát vrcholí k ideálnímu finiši a ukázce toho, že Bobu Fetta by člověk pořád nechtěl vyloženě nasrat. A je především radost vidět, že se Fett konečně dočká částečné satisfakce.

Opět se dá lehce naříkat, že se děj částečně věnuje lince s Din Djarinem, ovšem náčrt na 3. sérii Mandaloriana se nakonec podaří smysluplně a především funkčně napojit právě na vyvrcholení souboje Boby Fetta o nadvládu na Tatooine. A koho ono osudové setkání nechá chladným, nemá srdce a zasloužil by si uvěznit v karbonitu!

A na ten vizuál se pořád hezky dívá, esence Star Wars tam je a soundtrack Ludwig Göranssona tam pořád je. 1. série The Book of Boba Fetta tak skončila parádně a uvidíme, co světu nabídne případná druhá série……

Související příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.